| RobyFast a întrebat:

Eu doresc pe 17 septembrie sa plec in tara pentru ca imi expira buletinul chiar de ziua mea, intrebarea mea ar fi pot pleca cu avionul chiar in ziua de 17 cand fac majoratul? Thx

Răspuns Câştigător
| gabranty a răspuns:

Nu poti sa pleci, nu te vor lasa la vama. Buletinul trebuie sa fie valabil si la intoarcere. Schimba-l acum, tot esti in vacanta, n-ai mare lucru de facut.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Potrivit OUG nr. 97/2005, art. 18, alin. 3, persoanele carora le expira cartea de identitate au obligatia sa ceara schimbarea acesteia cu cel mult 180 de zile inaintea termenului de expirare, dar nu mai putin de 15 zile inaintea expirarii.
Fata de aceste prevederi poti sa ceri schimbarea CI de pe acum, astfel nu o sa ai probleme cu expirarea, mai ales avand in vedere termenul de 15 zile. Numai bine!

| Scortisoara a răspuns:

Cartea de identitate trebuie schimbată cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea acesteia, altfel rişti o amendă frumuşică. Dacă ai paşaport nu ai pentru ce să îţi faci probleme în privinţa avionului, nu-ţi va cere buletinul, iar odată ajunsă în ţară vezi tu cum rezolvi problema cărţii de identitate. După cum te-a sfătuit şi Cristianh2r, îţi spun şi eu că e mai bine dacă ţi-o schimbi acum... ar fi cel mai sigur. happy

| Cristian_1924 a răspuns:

De ce nu îl reînnoieşti chiar acum, luna asta, să nu mai ai probleme? Nu cred că stai mai mult de două săptămâni după el.