Întrebare recomandată | litere123 a întrebat:

Fata, 21 ani. Am mai urcat de două ori m. Bucegi pana la Babele, Sfinxul, Cruce etc., insa cu cineva, deci pot spune ca cunosc traseul, mai ales ca e inscriptionat cu semn pe fiecare copac, respectiv piatra. Credeti ca daca as urca de data aceasta singura, undeva la 5 ore, ar fi un pericol? E primejdios sa escaladezi un munte singur?

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pe ce traseu ai urcat, Jepii Mari sau Jepii Mici? Nu poti spune ca este chiar o escaladare. Ambele trasee, in partea de sus au portiuni dificile, te tii de lanturi si sufe.
Jepii Mici este mai dificil.
Poti urca si singura, de ce nu, tot spui că stii traseul.
Sa ai fluier ca sa faci zgomot, sa nu se apropie vreun urs.
Sambata, pe Jepii Mici, era o ursoaica cu doi pui.

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Te sfatuiesc sa nu faci prostia asta. Nu se stie ce se poate intampla si e cel mai bine sa fii insotita pe munte. Poate ti se face rau si nu o sa poti suna la salvamont, poate cazi, poate orice sa se intample. Umareste pagina de Facebook salvamont, sa vezi cate cazuri sunt in toata tara de oameni care patesc diverse. Mergi cu prietenii sau familia, niciodata singura pe munte, e unul dintre sfaturile care se tot repeta peste tot.

| Violleta2022 a răspuns:

Extrem de periculos sa faci lucrul asta singura, fiindca te poti impiedica din neatentie si iti poti rupe gatul sau piciorul, in cadere.
Pe munte NU pleci niciodata singura, chiar daca stii drumul foarte bine, fiindca accidente/ ghinioane se pot intampla cand te astepti mai putin.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este foarte periculos să escaladezi un munte singură, chiar dacă știi traseul. Să zicem că calci strâmb și faci o entorsă la glezna unui picior. Pe terenul accidentat al unei poteci de munte, nu ești pe asfalt, e posibil. Ce faci? Chemi Salvamontul pe mobil? Dar dacă nu ai semnal? Temperatura poate scădea brusc peste noapte până la îngheț. Pe dimineață ești și tu rece. Muntele nu se mănâncă cu lingura.

| Freya1 a răspuns:

Cred ca nu ar trebui sa mergem în general singuri pe munți și în păduri. Daca nu te accidentezi exista riscul sa fi atacata de vreun animal sau sa ți sa facă rău și cine te găsește acolo?

| psyclepath a răspuns:

Niciodată singură pe munte.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu-i deloc periculos.Ai doua trasee.Jepii mici e un traseu mai abrupt iar jepii mari e mai pe ocolite.Dar sa fii atenta pe unde calci in fiecare secunda. Unde e mai riscant sunt importante prizele cu mana.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Te îndemn să vezi cazul Silviei, alpinista de 38 de ani. Nu este tocmai vechi.

| ejnfjesus a răspuns:

Nu deoarece acolo in munti traiesc o specie rara de tigani care te pot fura la orice moment