| IngridJe123 a întrebat:

Hei TPU! In vara as vrea sa merg in Los Angeles dar imi trebuie mo viza. Cum pot face rost de una? Adica stiu cum dar nu calumea iar ce am vazut eu costa foarte mult pe bani noi. La ambasada se platesteste in dolari. Dau funda!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cum sa faci rost decat mergand la ambasada SUA.
Oricum ai toate informatiile pe site ul ambasadei, da cine sa caute

http://romania.usembassy.gov/vize/visa_faq.html

| johnnny123 a răspuns:

Taxa de 160$ se plateste pentru solicitarea vizei. Aceasta nu-ti garanteaza insa si obtinerea vizei, ci doar accesul la interviu. Daca nu ti se acorda viza, suma nu ti se returneaza.

Alta modalitate nu exista. Nu poti "face rost de una" prin alte mijloace.

Iar daca 160$ ti se pare foarte mult, atunci ce cauti in Los Angeles unde pentru un trai decent ai nevoie de minim 4500$ pe luna?

| Outofterra a răspuns:

E complicat. E si mai complicat cand mergi la ambasada si iti refuza viza, dupa o lunga serie de intrebari si o zi (de obicei) de asteptare, fara a iti da un motiv anume pentru care ai fost refuzat. Nu mai poti aplica apoi timp de 6 luni sau un an. Dar ca sfat, incearca sa faci rezervare la un hotel de acolo pe perioada sederii tale. Foloseste o agentie de turism online, gen booking.com sau expedia.com etc. Rezerva si niste bilete la diferite spectacole, sau tururi, sau ce mai vand oamenii de pe acolo. Da apoi email-uri la hotel si organizatori si spune-le sa iti confirme rezervarea si s-o stampileze si sa mentioneze ca iti trebuie pentru viza. Ia si un extract de cont bancar, ia si o copie a contractului tau de munca, sau a actului constitutiv daca ai firma. Mergi cu actele si confirmarile de rezervari la ambasada si da-o in genul "merg acolo sa cheltui bani, nu sa ma angajez, ca nu merita sa renunt la ce am aici in Ro pentru un job de rahat la McDonalds". Eu asa am facut si a mers.