|

Hei TPU.intrebarea mea este:vreau sa merg pana in franta singura cu avionul, dar nu stiu cum e cu stewardezele astea. ti le da avionul(compania) sau trebuie sa mai platesc ceva si sa vorbesc cu cei de acolo pentru o stewardeza? mentionez ca am 13 ani am mai fost cu avionul dar pe la 7 si a fost tatal meu cu mine.deci...dau funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu trebuie sa platesti nimic in plus, personalul de bord trebuie sa aiba grija de tine. In declaratia pe care o dau parintii trebuie sa scrie ca vei fi insotita de personalul de bord de pe avion. Numai bine!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Stii ca singurica nu poti pana la 18 ani(ai nevoie de insotitor)! Cat despre stewardezele, ele sunt date de catre companie. Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai nevoie de stewardese ca sa ajungi in Franta. Stewardesele nu sunt personal insotitor pentru minori, sunt doar personal care asista la bordul avionului cu diferite alte probleme sau pentru confortul pasagerilor.
Ai nevoie, dupa cum ti-a spus si Goofy, de un insotitor de bord.
Daca aveai peste 14 ani, puteai merge cu Blueair, de pilda, fara costuri suplimentare.
Sub 13 ani nu poti zbura decat cu o companie de linie, gen Tarom sau Airfrance... pentru zboruri directe... sau alte companii aeriene pentru zboruri cu escala.
Zborurile cu escala nu sunt indicate in cazul tau, pentru ca esti singura si devine complicat.
Nu o sa poti zbura cu Wizzair sau Blueair pentru ca aceste companii aeriene low-cost nu au servicii de insotire.
La Tarom sau Airfrance, trebuie facuta o rezervare la o agentie de turism si specificat acolo ca o sa calatoresti singura. Ai nevoie in prima instanta de o confirmare a companiei aeriene ca pentru zborul respectiv iti pot pune la dispozitie un insotitor de zbor. Costa in jur de 50 de euro pe segmentul de calatorie. Adica 50 de euro la dus, 50 de euro la intors.
Sfatul meu este sa suni o agentie de turism mare gen Marshal Turism sau Paralela 45, cu experienta in astfel de situatii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează