| Blackqueen a întrebat:

O sa ziceti ca sunt nebuna, dar la sfarsitul clasei a IX-a as vrea sa fac o excursie cu clasa in zona Arieseni. As dorii sa stam 2 nopti/3 zile. Problema este ca marea majoritate din clasa sunt incepatori, dar eu vreau sa parcurgem "Circuitul Galbenei" unde portiunea de la chei este cu lanturi. Este chiar asa de greu de parcurs acea portiune? Avand in vedere ca nu ar fii doar vreo 2-3 adulti. A mai parcurs cineva acest circuit? este chiar atat de solicitant pe cat se spune? nu vor putea parcurge portiunea cu lanture?
Rog seriozitate.
Si

7 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Uita-te pe aici: http://www.welcometoromania.ro/Apuseni/Apuseni_Circuitul_Galbena_r.htm
Mie nu-mi pare deosebit de greu dar depinde si de gradul de pregatire al vostru.

| Valentinaldoilea a răspuns:

Daca nu sinteti experimentati, bine echipati si cu un ghid, nu cred ca puteti trece aici: http://www.panoramio.com/photo/31400451 sau mai ales aici: http://www.panoramio.com/photo/12207450 unde se merge numai in miini.

| Blackqueen explică:

Eu am si echipament si sunt si experimentata, dar restul nu stiu...si sunc cam "zgarciti" sa.si cumpere echipament.

| Valentinaldoilea a răspuns (pentru Blackqueen):

Foarte rau, atunci nu risca!

| Blackqueen explică:

Si nu se merge in maini, exista lanturi, dar nu se vad in poza asta

| Valentinaldoilea a răspuns (pentru Blackqueen):

Mai copile, nu in miini si in cap, ci cu miinile agatate de cabluri, fara ca picioarele sa se sprijine pe ceva. In imagine, se vede clar cum sunt agatati de cabluri si merg numai folosind miinile.

| Blackqueen explică:

Mai domnule, poza nu este facuta dintr-un unghi bun. Daca erati ceva mai informat vedeati ca trecerea se face PE LANTURI, sustinandu-te cu mana de cablu
https://albastric.files.wordpress.com/2012/08/dsc_07041.jpg

Si nu era nevoie de aceasta minunata formula de adresare "mai copile", fiindca sunt mult informata. Nu hotaram va intreb despre acest traseu daca nu eram mai informata. Ma gandeam ca exista oameni care au parcurs acest traseu si pot spune din experienta, nu dintr-o poza in care nu se vede clar. Nu toti oamenii sunt super-eroi sa mearga in maini pe cablu, mai ales ca traseul are o dificultate MEDIE.