| Bizzle a întrebat:

Hei TPU! Stii cumva daca cu Austrian Airlines daca ai 14 ani poti zbura singur?
Am citit ca unele companii nu te lasa, altele au ceva restrictii si altele te considera adult.
Si ar mai fi inca o intrebare, stiam ca pana la poarta/imbarcare vine unul din parinti sau "tutore" si tot asa cand ajungi la destinatie trebuie sa fie cineva care te preia daca esti minor, e ok cand ai zbor direct, dar cand ai escala? chiar 2? poate na, una fiind pe teritoriul Romaniei poate nu sunt probleme asa mari dar cealalta fiind in Viena,este vreo problema? Adica te lasa sa zbori singur si cu escala? Ma interseaza in special la Austrian si probabil TAROM.
Am gasit eu niste formulare si ceva informatii, dar nu prea ma incanta.
Daca stiti, cat mai explicit, poate din experiente proprii, ar fi mai mult decat minunat happy.
Ofer si funda!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nicio companie aeriana nu te considera adult daca tu ai doar 14 ani, doar ca unele companii iti ofera contra cost bineinteles un insotitor major dintre echipajul de bord

| elenushaha a răspuns:

Am 16 ani si am zburat asta vara cu Austrian Airlines, singura, deci iti povestesc din propria experienta.Deci, daca pleci singur trebuie sa mearga ambii parinti la aeroport si sa completeze niste formulare si sa plateasca o taxa de 50 de euro.Se considera ca insotitorul de bord(stewardesa) este tutorele tau pe parcursul zzborului.Pana treci de politia de vama o sa vina insotitorul tau si o sa te preia.O sa intri primul/prima in avin si o sa iesi ultimul.Iar legat de destinatia finala, o sa trebuiasca sa completeze parintii tai un formular cu numele persoanei care o sa te astepte si preia de la aeroportul la care ajungi. Daca nu vine nimeni, o sa stai la locul de joaca din aeroport, iar daca in 24 de ore nu vine nimeni sa te ia, te intorci acasa. daca mai ai vreo intrebare, esti liber sa intrebi.

| mihai69 a răspuns:

Ai pe saitul oficial toate răspunsurile:
http://www.austrian.com/......ldren.aspx
===
Oferim asistenta contra cost pentru urmatoarele servicii:
- tineri intre 12 si 18 ani - la cererea parintilor
- copii intre 5 si 11 ani care calatoresc neinsotiti

Parintii sau tutorii legali trebuie sa…
- rezerve zborul si sa intocmeasca/emita documentele de calatorie (pasaport, viza pentru tara de destinatie - in cazul in care este necesar, asigurare de calatorie, etc)
- sa ne puna la dispozitie la momentul rezervarii: numele, adresa si numarul de telefon al persoanei care aduce / preia copilul de la aeroport. Personalul nostru va preda copilul numai persoanei indicate de catre tutore in rezervare.
- platiti tariful aplicabil cat si o taxa pentru minor neinsotit. In cazul in care se calatoreste pe un zbor de tip code-share se aplica regula companiei transportatoare.
- completati si semnati formularul Handling Advice
- va rugam sa va prezentati direct la ghiseul de check-in. In Viena va asteptam la ghiseul 'special assistance' din Terminalul 'Terminal 3'.
Este obligatoriu ca persoana care a insotit copilul, sa ramana in incinta aeroportului pana la decolarea aeronavei!
Copilul...
- la ghiseul de check-in primeste o mica gentuta (UM bag) pentru documente importante si intra in custodia noastra.
- o sa fie insotit pana la aeronava de catre personalul de la sol si va fi predat echipajului de zbor.
- este in custodia echipajului de bord pe durata zborului.
- este intampinat de personalul de la sol si apoi este predat numai acelei persoane desemnate la momentul rezervarii de catre parinte/tutore. Persoana trebuie sa prezinte un act de identitate.
Taxe pentru asistenta copil neinsotit. Taxele se aplica pe zbor, pentru fiecare copil:
Zboruri interne in Austria (zbor direct sau cu transfer): 40 EUR
Zboruri Non-stop in Europa: 50 EUR
Zboruri Intercontinentale: 80 EUR
====
Pe durata escalelor nu ieși din zona „internațională", vei sta într-un spațiu special amenajat, sub supravegherea personalului Austrian Airlines.