|

Holla. Dupa Bretix, romanii o sa mai aiba voie sa mearga in UK, mai precis sa locuiasca acolo pe o perioada mai mare de 2 ani? Am citit pe net ca romanii care stau acolo si muncesc fara actele necesare o sa fie expulzati iar cei care o sa vina dupa Bretix o sa stea 2 ani si o sa pateasca la fel. Cert e ca mama vrea gen sa ne vindem casa si sa mergem acolo, dar ea vrea pe o perioada nedeterminata de timp.

Dau funda. Scz categoria

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Cei care vor lucra legal probabil nu vor avea probleme in UK

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa BreXiT cetatenii UE care acum au libertate de miscare in UK si-o vor pierde. Daca vei vrea sa te stabilesti post-BreXiT un UK vei fi considerat migrant si tratat corespunzator. La fel, cetatenii UK se pot misca acum liber in UE dar post-BreXiT vor fi considerati migranti si tratati corespunzator.

Cetatenii UE care deja sunt in UK si cei UK care deja sunt in UE vor avea un statut diferit dar tot vor trebui sa treaca prin niste proceduri birocratice, altfel vor fi expulzati.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sta in uk pana la adanci batraneti si dupa 2020 cu conditia sa ai un statut legal - adica
- sa muncesti cu contract pe perioada nedeterminata
- sa ai o casa propprietate acolo
- sa fi casatorit cu un cetatean
englez
- sa ai bani suficienti, gen zeci de mii de lire, ca sa poti demonstra ca esti turist si nu o povara pentru stat - adica nu faci umbra de pomana acolo.

toate aceste conditii nu trebuie indeplinite impreuna ci e destul doar una dintre ele. vezi la care te incadrezi! daca sunteti isteti 5 min, din banii de casa va cumparati un petic de teren acolo, gen 3-4 ari si cu mana de munca romanesca gen varu, cumnatu, nepotu etc va consstruiti o casuta mica de 3 camere si nu va mai scoate nici dracu din uk, bine, trebuie sa va treceti toti in contract coproprietari!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează