| nCansu a întrebat:

Imi puteti spune si mie biste pareri sau sfaturi legate de Istanbul?

Răspuns Câştigător
| CortinaDeLut a răspuns:

Istanbul este cea mai mare concentrare urbană a Turciei şi singurul megalopolis din lume întins pe două continente, mai exact Europa şi Asia. Despre partea europeană: Era deja seară când am ajuns în zona hipodromului, la Moscheea albastră şi Muzeul Sfânta Sofia, care a fost moschee începând cu 1453 până în anul 1934, iar înainte de 1453 a fost centrul credinţei creştine timp de aproape 1000 de ani. Era foarte multă lume, cum se zice, dacă aruncai banul nu avea unde să cadă, dar de o curăţenie perfectă.
Când am intrat în interiorul Muzeului Sf. Sofia, printre alte minuni am rămas profund impresionat când am văzut pe pereţi chipul (icoanele) Domnului nostru Iisus, al Maicii Domnului cu pruncul, dar şi al altor sfinţi pictaţi, mai bine zis executaţi în fir de aur acum mai bine de 1500 de ani. În zilele noastre, picturi de acest gen se mai văd numai în bisericile creştin ortodoxe.
Este o zona turistică care merită să fie vizită, oamenii sunt minunaţi (hoteluri, magazine, pieţe, străzi). Chiar am avut impresia că românii sunt chiar simpatizaţi aici, este linişte, nu am avut probleme nici noaptea şi am mers pe jos o distanţă de 3 staţii de tramvai pe la ora 1 noaptea.

| nCansu explică (pentru CortinaDeLut):

Multumesc foarte mult pentru raspuns, chiar mi-a facut placere sa aflu aceste informatii. Si sunt foarte bucuroasa de faptul ca macar un roman a ramas cu o parere buna despre Turcia, mai exact Istanbul. De obicei lumea spune ca vai doamne sunt musulmani si daca nu le convine ceva te omoara. iti multumesc inca odata pentru raspuns. happy

1 răspuns: