| DieterBortscher a întrebat:

Japonia, mai exact Tokyo, este o tara periculoasa? Aici ma refer la hoti, talhari, etc. Tokyo este un oras sigur? Exista ceva ce sa ma puna pe ganduri cu privire la o viitoare calatorie acolo? Cat de sigur pot fi ca o calatorie in aceasta tara/oras este perfecta?

Răspuns Câştigător
| WhiteLife a răspuns:

In Japonia exista o grupare "mafiota", să-i spunem asa, Yakuza. În general, japonezii sunt super politicoși și respectuoși, cu mult bun simt și au un procent destul de mic de bolnavi mintali printre cei cu vârsta înaintată, asa ca în general e ok. O profa a fost anul trecut în Tokyo și a venit extrem de incantata, a spus ca nu a văzut oameni mai politicoși, trasee mai bine puse la punct și toalete mai curate niciunde (a călătorit în o groaza de tari, e prof universitar) și a zis că se plimba seara pe la vreo 9 afara, singura și n-avea nicio frica cum ca s-ar lua cineva de ea. Ca în orice ieșire, sunt și riscuri, dar asta nu ar trebui sa te împiedice sa vizitezi Tokyo, sau Japonia, pentru ca e o tara foarte frumoasa, cu o cultura veche și diferita de cea a europenilor, și atitudinea și respectul oamenilor fata de ei și fata de cei din jur îți dă de gândit. Nu pierde ocazia, dacă o ai. Eu nu am fost acolo, dar e pe lista happy

4 răspunsuri:
| Crackman a răspuns:

Este supra aglomerat.
Pungasi de buzunar peste tot.
In rest poate un hartuitor sexual.

| EvilMayDie64 a răspuns:

E relativ periculos. E mai sigur ca Marseille, Barcelona sau Kiev, dar e suprapopulat si aglomerat, deci... ai grija la portofel. Alte orase ale Japoniei, gen Kyoto, Nagoya, Osaka sau Yokohama, sunt mai sigure din punctul asta de vedere.

| One25 a răspuns:

Diferenta culturala intre Europa si Japonia este imensa. La Tokyo, atata timp cat nu umbli noaptea pe strazi in periferie, este destul de sigur. Iti recomand sa te documentezi despre obiceiurile de pe acolo caci sigur sunt lucruri foarte importante de stiut si nu te preocupa de siguranta. De exemplu: unde vei locui... stii ceva japoneza? Nu te astepta ca acolo toata lumea sa vorbeasca engleza.

| DieterBortscher explică (pentru One25):

Fac cursuri de nihongo, si imi doresc sa vizitez aceast oras dupa terminarea liceului, adica peste un an. ^^
Deci da. Nihongo nu se invata atat de repede precum spaniola din cauza kanji-urilor si a faptului ca folosesc 4 ortografii/litere. Dar, intr-un an, 100% am sa pot vorbi clar.