| AvalohAlin a întrebat:

La hotelul unde ma duc la mare are cazare de la ora 18:00.Noi ajungem pe la 13:00-14:00 la hotel, ne cazeaza mai repede daca ne ducem si sunt camere libere sau este strict adica cazarea se face doar de la 18:00? Ce sa fac 4-5 ore cu bagajele si pe caldura aia?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Așa e standardul la noi pe litoral - ora de check-in = 18:00. De ce? Naiba știe, devreme ce pentru check-out este 12. Cu siguranță nu stă nimeni 6 ore să curețe o cameră. În fine...
Dacă au vreo cameră liberă de obicei vă pot caza. Sau lăsați bagajele la camera de bagaje și un număr de telefon la recepție și vă anunță ei când e o cameră pregătită. (eu așa procedez de regulă dacă ajung mai devreme undeva).

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este raspunderea voastra sa ajungeti la ora de cazare. Totusi, daca camera este libera si a fost curatata, va vor caza mai repede (sigur, nu la ora 13.00, nu e nimeni absurd, dar poate pe la ora 15 sau 16, in functie de ora la care elibereaza anteriorii si cat timp ii ia femeii de serviciu sa faca curatenie). Puteti sta in holul hotelului sau intr-un restaurant in zona, daca nu va puteti regandi calatoria asa incat sa ajungeti al o ora mai buna.

| AvalohAlin explică (pentru Brigaela):

Nu e vina mea sau a noastra, la acea ora ajunge trenul nostru.

| Brigaela a răspuns (pentru AvalohAlin):

Nu e vorba neaparat de vina. Hotelul a precizat ca va cazeaza de la ora 18. daca nu va convenea, nu rezervati. Daca ati rezervat, veti respecta ora. Sau veti incerca sa vedeti daca aveti noroc. Eu in general o respect, dar o data am ajuns cam cu o ora si jumatate inainte de ora mentionata si am asteptat vreo 30 de minute in hol. In hotelurile de la mare, in receptie, sunt adesea oameni care asteapta chiar si 6-7 ore pana se elibereaza camera. Fiindca nici tie, la plecare, nu iti av conveni sa pleci la 7 dimineata ca sa poata veni altii mai devreme, vei incerca sa pleci din camera cel mai probabil in preajma orei convenite cu hotelul (care este, de obicei, 12). O alta varianta, pe care eu am aplicat-o, este sa iti platesti camera cu o noapte inainte. Ajungeam in orasul respectiv la 8 dimineata, iar cazarea era de la ora 16. Cum eram foarte obosita si aveam bagaje, nu as fi putut sta in receptie atatea ore, asa ca mi-am rezervat camera cu o zi inainte (deci practic la 8 cand am ajuns, camera era deja a mea, de la ora 16 a zilei anterioare). Sunt hoteluri care ofera early booking contra cost (de exemplu, daca vrei sa te cazezi cu 6 ore inainte de ora hotelului, platesti doar o jumatate sau o treime de zi in plus). Puteti suna la receptia hotelului si intreba daca va ofera aceasta optiune, dar de obice e necesara rezervarea din timp.

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Daca camera este pregatita, te poti caza mai repede. Eu am prins sa nu fie gata. Aveam check in la ora 18 dar ne-au dat cazare in jur de ora 16. Daca ai masina persoanala, mergi undeva sa te plimbi chiar daca cari bagajele dupa tine. Mai exista si varianta cu camera de bagaje de la hotel daca dispun de asa ceva.

| minrest a răspuns:

Daca au camere libere si pregatite, va cazeaza mai devreme; daca nu au, lasati bagajele la hotel si mergeti sa faceti o baie.