| Robeeert1 a întrebat:

Mama a avut o experiență neplăcută in străinătate (Austria). Muncea (avea grijă de un copil) acolo de 2 luni la o familie cu care și locuia. S-a îmbolnăvit pe neașteptate foarte grav și a stat 4 zile spitalizată acumulând o datorie medicală de 3000 de euro. Nu avea niciun fel de asigurare evident. Cum se vor plăti acești bani? Acum sigur rămâne în România. Dacă va munci i se va lua din salariu sau cum? Explicați-mi vă rog.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ea dacă este proletar, nu are nimic, trăiește totuși din ceva, are un venit.
Repet, justiția austriacă nu are putere aici. Dar se va găsi soluția.

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dar nu a avut asigurare medicala?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O modalitate este să ajungă la o înțelegere amiabilă cu instituția unde are ea datoria, să o plătească în rate.
Astfel, pentru această sumă apreciabilă, firma de acolo o poate acționa în justiție, chiar dacă e din România. Astfel se poate trezi că este obligată de lege să plătească integral această sumă de o dată. Asta vor decide instanțele de judecată. Un tribunal din Austria nu are jurisdicție în România, să aplice legea aici, dar ei vor găsi mijloace legale să o constrângă, conform cu legile internaționale. Așa că cea mai bună soluție este restituirea datoriei de bună voie pe cale amiabilă.
Iar altă dată, asigurare.

| Robeeert1 explică (pentru sadrian46):

Dacă nu are bani și nicio proprietate pe numele ei ce o să îi facă?

| Issabelle6789 a răspuns:

Daca nu a avut asigurare medicala nu cred ca se poate altceva decat sa plateasca.Trebuie sa se inteleaga cu ei ca sa plateasca in rate.E ca si in Romania(din cate stiu) adica nu ai asigurare medicala inseamna ca te risti pe pielea ta! Familia la care a muncit trebuia sa ii faca asigurare medicala.