| elenaoprisan a întrebat:

Nu am plecat niciodata cu avionul spre casa cu o suma de bani ceva mai mare. Vreau sa stiu si eu daca sunt restrictii in ceea ce priveste suma sau daca trebuie declarata.Stiu ca in bagajul din cala este interzis, dar la bagajul de mana? Mai bine zis poseta? Rog cine stie sa imi raspunda! Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cadrul Uniunii Europene ai voie sa treci granitele cu cel mult 10.000 euro ori echivalentul acestora in alta moneda, fara a fi nevoie sa-i declari, ii poti avea asupra ta si pe avion, doar ai grija sa nu-i pierzi ori sa nu-i fure. Numai bine!

4 răspunsuri:
| Yusuke16 a răspuns:

Da u trebuie sa declari suma de bani care o detii, iar daca se dovedeste ca ai avut mai mult decat ai declarat banii v'or fi confiscati, si nu trebuie sa ai o suma exagerat de mare la tine...

| desisdana a răspuns:

Pai sincer nu cred.eu am venit acum ceva timp din state si aveam la mine in buzunar cam 1000 dolari si nimeni nu m-a intrebat nimic sau sa ma fi controlat.din cate am inteles eu atat era suma maxima pe care o poti lua...

| Fisstic a răspuns:

Si eu am fost cu avionul si nu au fost probleme.In bagajul de mana ai voie orice in afara de:obiecte ascutite,explozibile,deodorante,pistol, apa/suc, etc.Treaba e ca trebuie sa fii ft atent la geanta pentru ca in caz de disparitie nu stiu sigur daca raspund ei odata ce nu ai declarat suma de baniwinking. Funda?

| holeron a răspuns:

Dacă te referi la bani lichizi sa ști ca suma diferă de la o țara la alta, m-ai ales acum cu zona euro totul este un pic schimbat, cel m-ai bine ar fi sa te interesezi în țara respectiva (un telefon la aeroport la una din agențiile de turism, în general sunt bine informați).