|

O sa mergem cu familia in Grecia, am stabilit traseul pe GPS si voiam sa imi mai datiniste indicatii: despre drum, daca sa ne cazam undeva pe parcurs(sunt 2 soferi) si alte sfaturi. big grin

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Drumul tău are cam 1100 km maximum.
Traseul cel mai rapid și indicat e prin Makaza. Nu cred că pe GPS vei obține același traseu - puține hărți sunt aduse la zi cu acest nou punct de frontieră.
distanta.org/suceava/thassos.html
Se poate merge dintr-o bucată, mai ales cu doi șoferi.
Drumul e bun, dar e bine ca în Bulgaria să nu faceți exces de viteză; de obicei, echipajele de poliție care stau la pândă sunt semnalizate cu flash-uri de către ceilalți participanți la trafic, dar mai bine te ferești prin respectarea regulilor și semnelor. La bulgari e obligatoriu să mergi ziua cu luminile de întâlnire aprinse (ca și la noi); la greci, doar prin tuneluri.
Cum intri în Bulgaria, trebuie să cumperi vinietă (5 € sau 10 leva pe șapte zile; unii acceptă și lei, dar la ce curs vor ei; preferabil o luați de la benzinărie care acceptă și plata cu cardul - eu așa fac). E bine să luați de la plecare două viniete, una în continuarea celeilalte, dacă data întoarcerii depășește data expirării primei viniete, ca să nu mai pierzi și la întoarcere timpul cu asta. Taxa de pod dinspre BG spre RO e de 2 € sau 4 leva (doar cash!), la noi e vreo 20 de lei, nu mai știu sigur.
Alte taxe nu se plătesc. Combustibil e bine să iei din BG - e cel mai ieftin. Preferabil de la o benzinărie de firmă, unde poți plăti cu cardul - așa nu mai ai nevoie să cumperi leva.
Cam asta ar fi. Drum bun și vacanță plăcută!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Opriti numai in benzinarii iluminate unde sant camere de luat vederi sau oameni care frecventeaza zona, nu acceptati prostituate pentru sex deoarece e risc mare de a prinde o boala, puteti conduce 4:30h dupa aia o pauza de 45 de minute apoi te pui tu 4:30 si cand se implinesc 9 ore cautati loc pentru odihna minim 11 ore. Eu ti-am dat un fel de program care e folosit pentru soferii de autotren dar e destul de folositor ca sa nu aveti vreun eveniment neplacut la volan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De unde sa stim noi de unde plecati si unde va opriti, dar daca sunt 2 soferi nu cred ca e nevoie de prea multa pauza

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Suceava si Thassos

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pana in Grecia un singur sofer cu pauze face 10-12 ore maximum

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine te opresti in fiecare vamă și vă culcați 4-5 ore. E mai sigur. Eu așa fac când merg din Grecia în Romania happy
Și să te oprești la Vama din Grecia la Free Shops! E fain magazin-ul big grin. Și pentru toaletă la vreo benzinărie la drumuri principale!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează