anonim_4396
| Anonim întreabă:

Peste o săptămână plec într-o excursie cu familia și vreau să am chestiile „tehnice" planificate. laughing Voi avea nevoie de ajutor din partea voastră. Bineînțeles că vă voi răsplăti cu o fundiță. ^ ^

O să mergem spre Argeș și nu cred că vom vizita ceva până acolo. Așadar, ce locuri/ clădiri istorice/ muzee etc., etc. am putea vizita în Argeș?

Apoi, dacă timpul ne permite, este posibil să mergem și prin Târgoviște, deci mi-ați putea sugera câteva obiective turistice și de acolo.

A doua zi ne vom îndrepta către Hunedoara. Acolo avem rude, așa că ne vom descurca laughing. Oricum, am mai vizitat locurile din apropierea Hunedoarei și din Deva. Când vom pleca de acolo vom merge să vizităm și Brașovul, dar vom trece și prin Sibiu și ar fi păcat să nu ne oprim și pe acolo puțin. Ei bine, ce am putea vizita în aceste orașe? Am mai fost acolo, dar părinții mei n-au mai fost, așa că vreau să vadă și ei cât mai multe locuri.

Vă mulțumesc anticipat! happy ^_^

Răspuns Câştigător
| Quiin a răspuns:

Pentru Arges:


Barajul şi Lacul de acumulare Râuşor. Lacul de acumulare Râuşor se află între Lereşti şi Cabana Voina, în Pojorâta. Barajul a fost ridicat în anul 1985, are o înălţime de 118 m, iar volumul total al lacului este de 68 de milioane de metri cubi. Deşi nu este foarte spectaculos, amplasamentul său în mijlocul naturii creează o privelişte foarte frumoasă, asemănată în ghidurile turistice cu peisajele austriece.Cetatea Poenari. Este situată lângă Curtea de Argeş - spre Transfăgărăşan, înainte de Barajul Vidraru. A fost ridicată pe post de fortăreaţă contra otomanilor de către Negru Vodă, iar Vlad Țepeş a renovat-o şi a transformat-o în reşedinţă secundară. Se pare că Cetatea Poienari a fost cea care l-a inspirat pe Jules Verne în crearea capodoperei „Castelul din Carpaţi", după ce a auzit legendele despre aceasta, povestite de o româncă.Lacul Bâlea. Aflat în cel mai înalt punct al Transfăgărăşanului, lacul glaciar Bâlea se află la altitudinea de 2.034 m, are o suprafaţă de 46.508 mp şi o adâncime de 11, 35 m, fiind populat cu păstrăvi. În mijlocul său, pe o peninsulă, a fost construită, în anul 1904, prima cabană. Din 2006, în fiecare iarnă, pe malul lacului îngheţat se ridică hotelul de gheaţă unicat pentru această parte a Europei şi o biserică, din cuburile de gheaţă scoase chiar din lacul îngheţat. Lacul Bâlea se află la circa 77 de km de Sibiu, 68 de km de Făgăraş şi 85 de km de Curtea de Argeş.


Targoviste :


http://www.turism-360.ro/obiective-turistice/romania/targoviste.html

Brasov:

http://www.ghiduri-turistice.info/......lerie-foto

Sibiu:

http://blogdecalatorii.ro/......-in-sibiu/

1 răspuns:
| mihai69 a răspuns:

O să-ți spun câteva obiective mai puțin cunoscute din HD:
- catedrala din Ghelar;
- furnalul de la Govăjdia, unde se spune că s-ar fi turnat fonta din care e făcut turnul Eifel;
- lacul Cinciș.
Spre Sibiu:
- catedrala cisterciană din Cârța.
Pe lângă Brașov:
- cetățile Rupea și Rucăr...
- dinoparcul Bran.