|

Plec in Rhodos, am nevoie de pasaport?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Parca era ca pentru Elvetia, aveai nevoie de un pasaport valabil si iti puneau viza la intrare.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ...si ...sa nu crezi ca vreau sa ma dau desteapta dar as vrea sa citesti urmatoarele: Rhodosul, cea mai mare insula a arhipelagului Dodecanez. Cand zeii Olimpului si-au impartit pamantul, spune legenda, Helios, zeul Soarelui, si-a dorit o mica insula ce se ivea din mare ca un delfin si i-a cerut-o lui Zeus. Acesta i-a daruit-o, rusinat ca uitase de unul dintre cei mai indragiti fii ai sai. Asezata in estul Marii Mediterane, aproape de Asia Mica, Rhodosul ofera privelisti nebanuite. Cateva zile sunt insuficiente pentru a-i simti din plin vibratia fierbinte.

Pentru a castiga timp sa te bucuri de toate frumusetile insulei, este bine sa stii ca mijlocul de transport cel mai comod este avionul. In doua ore ajungi in Rhodos. Aici ai doua posibilitati: ori excursiile optionale prin agentiile locale, ori sa inchiriezi o masina. Centre rent-a-car se gasesc si in hoteluri, dar au preturi mari. Recomandate sunt cele dinspre marginea statiunilor. Astfel, pentru un Peugeot 206 va trebuie sa scoateti din buzunar 250 de euro pentru cinci zile.
Orasul Rhodos, asezat in partea de nord a insulei, este format din portul Mandraki, cetatea medievala si orasul nou. Cetatea a fost ridicata de Cavalerii Ordinului Sf. Ioan si este locuita in prezent de 6.000 de locuitori. Accesul aici este doar pietonal si se face prin mai multe porti. Orasul medieval, Cazinoul, Templul Afroditei, Prefectura, Palatul Cavalerilor, Biserica Evanghelista, Parcul Rodini, toate sunt amestecate cu sute de magazine, taverne si restaurante, si formeaza „un tot" cu un farmec aparte. Si daca ai obosit de atata istorie, opreste-te la Blue Lagoon.
Nu ratati nici Insula Symi. Drumul dureaza trei ore. Pana la Panormitis se fac doua ore, dar escala este obligatorie pentru ca feriboatul are cursa regulata. Pe durata escalei se poate vizita Biserica Arhanghelului Mihail, cu minunatele sale fresce bizantine. Dupa inca o ora ajungi in Symi. O insula mica, aflata la nord-vest de Rhodos, care avea prin 1900 circa 30.000 de...2004 - 2102 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

nu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rodosul este in Grecia si Grecia este in Uniunea Europeana deci nu ai nevoie decat de buletin pentru a merge acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cetatenii europeni nu au nevoie de pasaport pentru a merge in Rhodos, eu am mers cu buletinul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează