|

Sallut, am si eu o intrebare legata de un zbor in strainatate dat fiind faptul ca eu sunt minor (17 anii), sora mea mi-a luat bilet de acolo,(strainatate) si a vorbit cu firma de avion de la care a lua t biletul si au spus ca nu am nevoie de insotitor. vreau sa fiu sigur sa nu ma duc degeaba. Stie careva? multumesc.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ai nimerit la un notar tampit! --- iti trebuie datele companiei /companiilor de zbor cu care calatoresti, date inscrise pe confirmarea rezervarii biletului dus-intors ( "booking confirmation").

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Faptul ca, acea companie aviatica accepta ca minorii cu varsta de peste 16 ani sa calatoreasca singur, este o chestiune cu totul diferita de trecerea frontierei de stat a Romaniei--- compania preia indeplinirea sarcinii de "insotitor major" pentru minorul care calatoreste singur!
In aeroport, la iesirea din Romania, politia de frontiera iti va cere o procura notariala, semnata de catre ambii parinti ( prin care-si exprima acordul asupra calatoriei minorului) --- vezi detalii si formatul / continutul acestei declaratii notariale pe site-ul oficial al Politiei de Frontiera ( cu un click pe "conditii de calatorie- Minori":http://www.politiadefrontiera.ro/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai nevoie de o declaratie de la parinti, facuta la notar cum ca te lasa sa pleci din tara si ai nevoie si de un insotitor major. Acest insotitor poate fi chiar pesonalul de zbor al companiei aeriere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Pai am fost la notar sa fac acea procura semnata de parinti dar imi trebuie copia de pe buletin a insotitorului..cum fac eu legatura cu personalul de zbor al copaniei aeriene?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți merge și fără însoțitor.Așa a mers și vecina mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează