anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut am o intrebare legata de inchirierea unei camere de hotel in Constanta. Am varsta de 17 ani si as dori sa inchiriez o camera de hotel cu inca un prieten este posibil sa o inchiriez daca nu am varsta de 18 ani? as dori sa o inchiriez undeva prin iulie si prin septembrie implinesc varsta de 18 ani, este posibil? Daca da imi puteti recomanda si niste hoteluri mai ieftine cat mai aproape de plaja? sa fie undeva maximul la 100-150 pe noapte.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Un hotel care se respecta nu va caza minori neînsoțiți

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate nu este legal!
NU ai varsta sa poti inchiria o camera la hotel, motel sau pensiune si nimeni nu ar risca puscaria, pentrua-ti inchiria o camera.
Camera poate fii inchiriata si preluata numai de un adult, care are deja impliniti 18 ani.

Din pacate, pana in ziua cand implinesti 18 ani, nu poti spune ca "ai 18" sau "aproap18", ca nu exista asa ceva.
legea este lege pentru toata lumea, aplicandu-se cu sanctiuni atat pentru tine cat si pentru parintii tai, care nu te-au supravegheat.

| TWUPAC a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar am citit undeva ca dupa 16 ani poti închiria o camera ai am vazut mai multe răspunsuri pe TPU de genul sunt fake sau?

| Violleta2022 a răspuns (pentru TWUPAC):

Nu stiu unde ai citit si nu-mi pasa ce spun unii copilasi, dar LEGEA nu permite asa ceva!
cand raspusnurile vin de la copii de 12-13 ani, ca este voie, fiindca lor nu le pasa ce raspund, atunci nu-i bine sa pleci urechea la asemenea raspusnuri.
Vezi ce spune legea, fiindca nu risca nimeni sa-si piarda serviciul, doar ca sa faca o ilegalitate, sa-ti dea tie camera la hotel.
Copii de 16 ani, tot minori sunt,
MAJOR inseamna - dupa implinirea varstei de 18 ani!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Încearcă pe airbnb.

| Bizon95 a răspuns:

Tot apar intrebarile astea
dpdv legal NU ai dreptul, iar cand faci check-in in hotel esti obligat sa iti prezinti buletinul, iar daca nu ai 18 ani or sa se prinda

| Iote a răspuns:

Legal, nu poti.
In iulie, deja este foarte aglomerat la mare. Asa ca, nu vei gasi camera cu 100 (nici acum) sau 150 lei pe noapte.
Dar poti incerca la particularii care au contracte de inchiriere cu agentiile de turism. Nu au pret mai mic, dar va pot primi. Insa va trebui sa faci rezervarea din timp.