|

Salut,daca vreau sa iau avionul spre orice destinatie din lume si zbor pentru prima data, ce taxe trebuie sa platesc?

Am inteles ca ar fi o taxa de aeroport si daca da imi puteti spune de ce mai am nevoie? pasaport buletin etc?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiecare ţară are reglementările ei. În UE nu ai nevoie decât de buletin, în timp ce pentru ţările care nu sunt membre UE ai nevoie de paşaport şi chiar de viză (ex Canada, SUA).
Biletul de avion îl cumperi low-cost sau nu. Cele low-cost sunt... ieftine, dar trebuie să ai mare grijă când le cumperi de pe site să vezi ce fel de bagaj ai voie să iei cu tine. La Wizz-Air spre exemplu ai voie să iei moca un bagaj de mână de maxim 10 kg cu dimensiuni L-55 cm, l-45 cm şi grosime - 35 sau ceva de genul ăsta. Dacă ai bagaj cu dimensiuni sau greutate care depăşesc ce am scris eu mai sus, intră la bagaj de cală, iar pentru bagajul de cală trebuie să plăteşti o taxă suplimentară, care diferă de la companie la companie.
Mai sunt taxele de aeroport; uneori sunt incluse în preţul biletului de pe site, alteori nu.
Mai ai de asemenea taxe de achiziţionare a biletului (spre exemplu taxe spre banca prin care faci tranzacţia, iar cu anumite tipuri de card poţi avea taxe mai mici sau zero).
Dacă îţi cumperi bilet de pe vola.ro sau esky.ro, vei plăti şi o taxă pentru site-ul respectiv, de aceea îţi recomand să cauţi ofertele pe aceste site-uri, dar să cumperi biletele direct de pe site-ul companiei aeriene. Spre exemplu, dacă găseşti bilet Bucureşti-Roma dus-întors cu 30 euro pentru 10-15 mai 2013 la wizz air, cu tot cu taxe vei ajunge pe la 60 de euro dacă îl cumperi de pe esky, aşa că te duci frumos pe site-ul wizz şi cauţi oferta respectivă direct la ei şi cumperi de acolo.
Când cumperi biletul, mai ales dacă e low-cost, e posibil să ai opţiunea de a achita o sumă în plus ca asigurare pentru bagaje şi ca asigurare în caz că pierzi avionul. Dacă pierzi avionul low-cost şi nu ai această asigurare, nu vei putea lua altul moca, în schimb asigurarea te scapă de acest stres.
Înainte să pleci într-o ţară care nu e membră UE informează-te bine, să ştii ce acte îţi trebuie.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu exista vreo astfel de taxa. Pasaport in afara UE, iar pentru unele tari, cum ar fi SUA, viza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stai cuminte acasa, orice e in afara Uniunii Europene necesita pasaport si la ce gandire ai nu cred ca esti destul de mare sa iti iei singur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru razvanule):

Ca tot veni vorba de mentalitate, daca ma uit peste intrebarile tale...si cine ti-a zis tie ce gandire am eu? apropo se zice mentalitate mai puradelule, in orice caz ai fost penibil mai bine taceai, i-a exemplu de la altii care raspund calumea la intrebari mai "razvanule"...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Servicii turistice, bilete de avion (inclusiv low cost), rezervari hoteluri, vacante si asigurari medicale La cele mai bune preturi.

http://bit.ly/ZQjx2d

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu exista taxe fixe, pasaport iti trebuie pentru orice tara din afara Uniunii Europene, pentru unele tari exista chiar si viza pentru care depui la ambasada actele si motivul vizitarii tarii respective, sau daca ai rude in tara respectiva pot sa iti faca chemare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru IlieAlex):

Intelesesem ca exista o anumita taxa de aeroport, la asta ma refeream la celelalte gen viza si alea stiam deja ca imi trebuie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează