|

Salut, imi puteti da o adresa cum pot sa ajung din Toplita la mormantul lui Arsenie Boca?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Buna, inainte de a incepe, iti recomand sa-ti descarci aplicatia Google Maps pe telefon cu touchscreen ( taciscrin )si sa rogi pe cineva, DACA POTI SI DACA VREI, pentru ca poate vei intampina probleme, eu ti-am spus cum sa ajungi, informatiile sunt mai jos! Eu am ghidat dupa aplicatie, si sa stiti ca mi-a luat mult, mi-a luat o ora! laughing
Eu iti spun cum, pleci din Toplita, mergi inspre Neagra, continuii tot inainte pana ajunghi in Reghin, mergi tot inainte, ajungi in Breaza, Filpisu Mare, mergi tot inainte, parasesti judetul Mures intri in judetul Bistrita - Nasaud, mergi tot inainte, ajungi in Silivasu de Campie, continui pe DN16 (drumul national 16), cand iesi din Silivasul de Campie faci la stanga iesind din oras, vei merge pe DN16, dupa ajungi in Draga ( revenind in judetul Mures ), mergi tot pe DN16 pana cand ajungi in Satu Nou ( mergi doar pe DN16 in acest moment), dupa ajungi in Sarmasel-Gara, unde drumul va fi putin aglomerat ( depinde ), mergi tot pe DN16, iesi din Sarmasel Gara si mergi tot inainte pana cand vei iesi din judetul Mures, intrand in judetul Cluj, mergi tot inainte ( tot pe DN16 ) si vei ajunge in Camarasu, mergi din nou tot inainte, vei ajunge in Zorenii de vale, dupa in Mociu, continuii tot pe acelasi drum, ajungi in Ghirisu Roman, continuii tot pe acelasi drum, vei ajunge in Caianu Mic, dupa vei ajunge in Caianu-Vama, continuii tot pe DN16, pana ajungi ( ATENTIE ) in Apahida unde vei continua pe 1C ( nu trebuie sa intri in Apahida, continui tot pe aceeasi ruta, doar denumirea drumului este diferita, continuii tot inainte si in stanga ta vei vedea o statie de tren, mergi in continuare si vei intra in Sannicioara, continui pana cand vei ajunge intr-o intersectie putin aglomerata, tu trebuie sa o iei la stanga pentru a ajunge la destinatia ta, mergand pe 1N, treci de intesectie, mergi tot pe 1N, vor fi cateva curbe, vei ajunge din nou intr-o intersectie, unde vei continua pe 105S, imediat, vei ajunge din nou pe 1N ( stiu ca e complicat, sper ca...2005 - 5622 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce adresa sa iti dam. E la manastirea Prislop de langa Hunedoara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să ajungi la Mânăstirea Prislop, să te închini la mormântul Părintelui Arsenie Boca și să săruți crucea sfântă, trebuie să te îndrepți spre țara Hațegului și să găsești satul Silvașu de Sus. Traseul este:
Mânăstirea Prislop este situată la 30 de km de orașul Hunedoara, și 13 km de orașul Hațeg. Odată ajuns în Hunedoara, poți lua un mijloc de transport (autobuz) până în satul Silvașu de Sus, și de aici mai sunt 3 km până la Mânăstirea Prislop care pot fi parcurși pe jos, cu mașina personală sau cu un taxi, întrucât șoseaua este asfaltată.
Călătoria spre mănăstire este nu numai una interioară, care naște multe bucurii în suflet la anticiparea destinației, ci și una plăcută la exterior. Drumul spre Prislop este înfrumusețat de priveliști încântătoare, de o natură variată, cu dealuri verzi, munți înalți (Munții Retezat), orizonturi senine și larg deschise. Se trece mai întâi prin Silvașu de Jos, apoi prin Silvașu de Sus, culminând cu Mânăstirea Prislop.
Mânăstirea Prislop se găsește într-o zonă pitorească aproape unică, amplasată la o înălțime de aproximativ 580 de metri, într-o poieniță înconjurată de vârfurile Munților Poiana Ruscă și de natura variată a pădurilor de foioase și conifere. Curtea mănăstirii, precum și satele aflate mai jos de mănăstire (Silvașu de Sus și Silvașu de Jos) sunt străbătute de pârâiașul Silvaș sau Silvuț.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează