Întrebare recomandată | kobra0221 a întrebat:

Salut! In curand voi zbura cu avionul pentru prima data, asa ca am mari emotii. As vrea sa-mi spune-ti va rog frumos care sunt pasii pana la imbarcare avand in vedere ca am facut ceck-in-ul online si nu am decat bagaj de mana! Si as mai vrea sa stiu ce fac cu geaca, trebuie sa o pun in bagajul de mana? Funda!

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca nu ai bagaj (ai grija cu bagajul ala de mana sa se incadreze in ce permit ei in cabina) si check in online te duci in aeroport direct la securitate.

Te verifica, intri si te duci direct la poarta pentru imbarcare.

geaca o pui unde vrei tu, stai imbracat cu ea, o pui in bagaj, o pui in locul pentru bagaje

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

De ce induci copilu' în eroare?!?
Trebuie mai întâi să treacă pe la check-in, chiar dacă l-a făcut online! bagajul de mână e verificat, cântărit și etichetat - altfel poate să nu i-l primească în avion, știi?
Abia apoi se merge la security, control pașapoarte și dacă e cazul, treci și pe la vamă (dacă ai ceva de declarat la ieșire - obiecte care altfel ar putea fi vămuite la întoarcere, în lipsa declarației vamale de la plecare).
Și da, geaca o poți lua liniștit în avion.

| suntserios a răspuns (pentru mihai69):

Bagajul de mana e verificat la controlul de securitate.
ce zici tu acolo cu cantaritul si verificatul se aplica doar la unele companii low cost care iti permit sa platesti un bagaj de cabina mai mare.

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

La controlul de securitate se verifică dacă n-ai obiecte interzise în el. Dacă e conform cu dimensiunile și greutatea maxim admise de fiecare companie aeriană, se controlează la biroul de check-in din aeroport, care eliberează și etichetă pentru el. N-ai etichetă - nu te lasă cu el la bord. A! că unele companii mai închid ochii la partea asta, e altă poveste; dar dacă tocmai în ziua aia au un control și trebuie să aplice procedurile ca la carte?!? Eu unul nu aș risca.

| suntserios a răspuns (pentru mihai69):

Eu am zburat din peste 10 aeroporturi cu o groaza de companii aeriene si nu ma controlat si intrebat nimeni nimic de bagajul de mana, doar ciudatii aia de la wizz o singura data ca li s-a parut ca e cam mare rucsacul

| mihai69 a răspuns (pentru suntserios):

Tu faci cum vrei pe pielea ta; dar când oferi informații altora, dă-le pe cele corecte, nu modul cum procedezi tu!

| suntserios a răspuns (pentru mihai69):

La aeroporturile mari, gen cel din Amsterdam iti faci singur singurel check in ul, pana si bagajele de cale le cantaresti si le pui singur singurel pe banda, asa ca nu are absolut nimeni cine sa iti verifice bagajul de mana, nu e nicio regula de genul. Doar companiile low cost se umfla in pene la astfel de detalii.

11 răspunsuri:
| Xpressurself a răspuns:

Jeaca o poti tine pe tine. sa te bucuri de calatorie, restul este simplu cand ajungi la aeroport.
intrebi acolo

| UDM a răspuns:

Emotii? Uita de ele, va fi o experienta placuta pentru tine :-)

| Aony a răspuns:

Nu te stresawinking Tu vei fi informat pe loc happy

| kobra0221 explică:

Mersi pentru raspuns, dar spune-mi, te rog, de ce nu-ti pot da funda,... funda imi apare doar la cel cu copy!

| Trandafirii a răspuns (pentru kobra0221):

Dar unde pleci?