| Armyanka a întrebat:

Ma voi duce in Germania si o voi lua prin Serbia-Bosnia-Slovenia-Croatia s.a.m.d si as vrea sa stiu daca e nevoie de pasaport la tarile mentionate mai sus, sau pot trece si cu cartea de identitate(buletin)? Dar daca doresc sa stau o zi/doua in Croatia? Iar rovinietele sau taxele de drum cat ar fi? Multumesc.

6 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Nu ai nevoie de pasaport!
Ai nevoie de cartea de identitate.
Cu taxa de drum nu mai stiu cum sta treaba, de regula erau bariere unde plateai in euro sau cu cardul, nu trebuia sa schimbi in moneda nationala.
Ceea ce mai trebuie sa stii este ca in tarile care nu-s in UE taxele la telefonia mobila sunt altele, mult mai mari si serviciul de telefonie nu te anunta cu subiect si predicat asta, ceea ce s-ar putea sa-ti aduca factura in depresie.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Trebuie pasaport. La intrarea in Serbia intrii cu CI dar la iesire iti trebuie pasaportul. E mai bine sa prezinti pasaportul si la intrare. Poti sa stai cat vrei in Croatia. Cu preturile nu te poate ajuta prea multa lume mai ales un site ca asta unde sunt mai mult copii.

| Armyanka explică (pentru Salontanul):

La toate tarile in afara de Serbia trebuie pasaport? Off. Nu era o problema pentru mine iesirea din Serbia, fiindca nu voi mai trece pe acolo. Voi meerge prin Cehia-Slovacia-Polonia-Ucraina, in caz de stii, in tarile astea trebuie pasaport?

| Salontanul a răspuns (pentru Armyanka):

Nu. La tarile care fac parte din UE nu trebuie. Dar din Serbia in Bosnia-Hertegovina si din Bosnia-Hertegovina in Croatia iti trebuie.

| suntserios a răspuns (pentru Salontanul):

De ce ii dai omului informatii eronate?

Nu ai nevoie de niciun pasaport pentru intrarea in Serbia

https://www.mae.ro/travel-conditions/3742

la fel cum nu ai nevboie de pasaport nici in Bosnia

https://www.mae.ro/travel-conditions/3675

sau Croatia

| mihai69 a răspuns:

Merge doar cu cartea de identitate; nu te mai lua după toți care răspund, unii nu și-au actualizat baza de date!
(PS eu chiar am fost acolo doar cu CI).