| ElenaSt2011 a întrebat:

Puteti sa-mi scrieti daca vreau sa merg cu mocanita in judetul Baia Mare, cum pot ajunge de la gara Baia Mare la gara din localitatea Viseul de Sus, de unde am inteles ca pleaca mocanita?

Exista vreun tren din Baia Mare spre Viseul de Sus? Sau vreo firma care face transport local?

Daca da, cum se numeste firma respectiva, eventual un nr. tel sau macar website-ul (oficial) al firmei respective.

De unde poate fi luat acel autobus? Eventual cat de des circula. Cate statii (aproximativ) ar fi din gara Baia Mare pana in Viseul de Sus?

De la statia unde opreste autobusul este mult de mers pana la gara de unde se ia mocanita?

Am incercat sa caut informatii pe internet, dar am gasit prea multe site-uri, am accesat doar doua din ele si nu era scris care este perioada intre care circula mocanita. Sper ca si in septembrie mai circula.

In ce alt judet mai stiti mocanita (in afara de Baie Mare)? In care judet este traseul Mocanitei mai lung?

Multumesc in avans celor care imi vor raspunde.

Răspuns Câştigător
andreia67
| andreia67 a răspuns:

In primul rand judetul se cheama Maramures, Baia Mare este resedinta acestui judet. Nu ai ce cauta cu trenul la Baia Mare, gara CFR cea mai apropiata de gara mocanitei este Viseul de Jos pe linia Salva-Viseul de Jos-Sighetul Marmatiei. Intre gara Viseul de Jos si orasul Viseul de Sus exista autobuze/microbuze. Mocanita de pe Valea Vaserului pleaca din gara forestiera, la marginea orasului Viseul de Sus. Nu stiu daca autobuzul/microbuzul te duce pana acolo, cel mai probabil te lasa prin centru si vei avea o portiune de mers pe jos. Toate informatiile despre mocanita (program, preturi, rezervari bilete, etc.) le gasesti pe siteul http://www.cffviseu.com/
Exista tren IR (interregio) direct Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Viseul de Jos respectiv Timisoara-Arad-Deva-Alba Iulia-Cluj-Dej-Viseul de Jos. In functie de unde esti tu se poate gandi un traseu pe CFR pana la Viseul de Jos.
Mocanita de pe Valea Vaserului este ultima linie forestiera din Europa inca in exploatare.

1 răspuns: