anonim_4396
| Anonim întreabă:

am inteles ca un minor care se intoarce dintr-o tara europeana in Romania nu mai are nevoie de procura sau insotitor adult, deoarece la intoarcerea in Romania politia de frontiera este obligata sa primeasca orice cetatean roman chiar daca este minor ( in cazul de fata 15 ani), este adevarat?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Legea prevede mecesitatea declarației notariale NUMAI la IEȘIREA din țară; așadar, fata poate reveni fără grijă. Dar dacă dorește să se întoarcă în țara de unde a venit, va avea nevoie de acea declarație ȘI de un însoțitor major. Indiferent dacă merge cu avionul, trenul, mașina sau pe jos.
Revenind, când se întoarce în țară poate folosi chiar și avionul; multe companii nu solicită însoțitor pe durata zborului pentru pasageri minori, dacă depășesc o anumită vârstă (14-16 ani, depinde de la o companie aeriană la alta). Dar e posibil să fie necesar ca minorul să fie preluat de un adult la sosire.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este adevarat, doar ca nu te poti intoarce cu avionul, pe acesta ai nevoie de insotitor major.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu cred ca ai intrebat aici.laughing
Suna la ambasada si iti zic ei ce acte iti trebuiehappy difera de la tara la tara, iti zic asa prieteneste, sa nu te trezesti printr-un aeroport, fara ce-ti trebuie, si sa zici, cand iti cere cineva foaie de drum, pai da, da am intrebat pe TPU laughing))