| rem1x70 a întrebat:

Am o întrebare legată de poştă. Vreau să trimit o scrisoare în Franța dar nu prea ştiu cum trebuie procedat. Ce trebuie să ataşez pe plic, cât trebuie plătit şi cu ce trebuie să încep? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Scrii scrisoarea, o pui in plic, scrii numele si adresa completa a destinatarului pe fata plicului, apoi numele si adresa ta pe spatele plicului, apoi mergi la posta si cumperi timbre pentru plicul ala. Iti spun fetele de la oficiu cat costa, ca-i in functie de marimea si greutatea plicului.

3 răspunsuri:
| Intruder19 a răspuns:

Cel mai simplu este sa vizitezi un oficiu postal (posta romana) si acolo afli toate detaliile si tarifele pentru un plic international.

https://www.posta-romana.ro/......ional.html

| rem1x70 explică:

De unde iau timbrele şi unde le lipesc? Şi unde trebuie să scriu destinatarul? Trebuie menționat şi expeditorul (adică eu), sau poate fi şi un plic fără expeditor?

| Catalin0486 a răspuns:

Pai in primul rand ai nevoie de o adresa exacta pe care sa o treci la destinatar. Apoi timbre pentru a plati serviciul postal si bine inteles un serviciu de posta care poate livra o scrisoare international. Cat de va costa o sa afli la posta si tot acolo vei afla daca ei te pot ajuta cu expedierea