| omar456321 a întrebat:

Am si eu o intrebare. Eu si prietenii mei ne gandeam sa mergem prin Romania si sa ne plimbam pe trasee montane, (Bucegi, Apuseni, etc...) Problema este ca am doar 17 ani si nu am idee daca pot inchiria o camera de hotel la varsta mea. Credeti ca as putea face asta sau macar sa imi inchirieze parintii sau depinde de hotel?

Răspuns Câştigător
| mariusdaniel112 a răspuns:

Este legal sa cazezi minori intre 14-18 ani dar trebuie sa intrebi inainte. Au dreptul sa si refuze. Parerea mea este ca daca suni si le explici despre drumetie si preocuparea ta legata de cazare, vor fi de acord.

| omar456321 explică (pentru mariusdaniel112):

Mersi mult

| darrio2007 a răspuns (pentru mariusdaniel112):

Stii o lege in acest sens?

| mariusdaniel112 a răspuns (pentru darrio2007):

Repet, nu este ilegal sa inchirieze o camera unui minor peste 16 ani. Nu exista o lege clara in privinta asta. Singurele preocupari a unui proprietar de pensiune/hotel/motel este ca: adolescentii sunt imprevizibili, pot consuma bauturi alcoolice nesupravegheati, pot consuma substante stupefiante, pot sparge sau distruge bunurile hotelului. Proprietalul hotelului neavand o semnatura/acordul parintelui in prealabil, ii va fi greu sa recupereze despagubirii in urma unei distrugeri. De aceea am sfatuit sa sune inainte si sa explice siruatia si de ce nu e insotit de parinti.

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

De fapt, nu se poate închiria în mod LEGAL o cameră unui minor neînsoțit de un adult. Că mulți proprietari / administratori de hoteluri și mai ales pensiuni o fac, aia e altă poveste.

| Justme79 a răspuns:

Cred că cel mai bine suni personal la acel hotel le spui vârsta ta și întrebi și așa afli cel mai sigur daca îți permit sau nu happy!