| Ionescu_Victor_1995 a întrebat:

Am si eu o nelamurire, va rog daca puteti sa ma ajutati. Vara asta ma duc sa muncesc pe litoral si nu voi avea nici o zi libera timp de 3 luni de zile. Intrebarea este, voi putea rezista? Vreau o parere, poate a cuiva care a mai facut lucrul asta!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Depinde doar de tine. Eu am adesea perioade de 3-4 luni in care muncesc 12-15 ore pe zi fara nici o zi de pauza, dar m-am obisnuit asa de multi ani. Tu stii cat exercitiu ai, fiindca rezistenta la munca tine de tinerete si de rutina. Daca esti obsinuit sa muncesti mult si sa dormi putin, nu vei avea probleme. Daca nu, atunci e greu de zis, nu vei sti decat cand incerci, in general suntem mai puternici si mai rezistenti decat avem impresia

| Ionescu_Victor_1995 explică (pentru Brigaela):

Multumesc mult pentru raspuns, am o perioada destul de lunga in care nu am muncit si as vrea sa incep in forta, crezi ca se poate?
Am 22 de ani.

| Brigaela a răspuns (pentru Ionescu_Victor_1995):

Varsta te ajuta. Nu stiu ce inseamna o perioada lunga? Daca ai 10-12 zile, atunci sigur ca poti reincepe in forta, poate doar in prima zi sa o iei mai usor sa te obisnuiesti. Daca nu ai muncit intens de peste doua saptamani, in care sa cresti progresiv efortul, asa incat sa nu risti nimic.

| Ionescu_Victor_1995 explică (pentru Brigaela):

Ultima intrebare. Nu am muncit de luni de zile, oare ma voi obisnuii repede?

| Brigaela a răspuns (pentru Ionescu_Victor_1995):

Sigur ca nu repede dupa o pauza atat de mare. dar pana la vara mai e mult, poti incepe cu 8-9 ore pe zi, timp de 1-2 saptamani, crescand apoi gradual, asa incat as incerci sa mergi pana la 14 ore pe zi si sa mentii asta macar o saptamana (dar fara sa fii nevoit, ca la serviciu, ci doar ca efort de vointa). Si nu mai permite niciodata perioade de sedentarism atat de lungi, munca este cea care ne face oameni, al varsta ta nu ai nici nun motiv sa stai luni de zile, asa ceva o sa faci dupoa 75 de ani, acum e o perioada in care ai putere sa fii foarte activ si as realizezi cat mai multe lucruri,.

4 răspunsuri: