| MihaelaDart a întrebat:

Care este procentul de anulare a unei rezervari pe Booking?

10 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Scrie la fiecare cand ii deschizi profilul de pe booking, cauta eventual o locatie unde iti ofera anularea gratis daca o faci cu 24 sau 48 de ore inainte de termen. Altii cer procent din valoarea estimata a sejurului sau iti retin avansul, uneori integral. Nu sunt toti alianiati in aceasta privinta.

| MihaelaDart explică (pentru antimulte):

Multumesc. Desi ma interesa doar procentajul ala. Nu am rezervat nimic si nici ca voi rezerva ceva. Sunt doar curioasa atat. Daca e cumva un 30-50-70% din suma... ceva de genul, asta daca stiti.

| suntserios a răspuns (pentru MihaelaDart):

Booking ul nu percepe nimic pentru anulare. Fiecare unitate de cazare are propriile reguli in ceea ce priveste anularile. Unii iau toata suma, unii iti ofera anulare gratis, unii iau doar valoarea unei nopți samd.

| MihaelaDart explică (pentru suntserios):

Am găsit. Percepe între 30-50%. Este gratuit dacă se face anualeaza din timp și nu în ultimul moment, atunci apare comisionul pentru turist care se retine din cât a plătit din sejur.

| mihai69 a răspuns (pentru MihaelaDart):

Asta e valabil la o anumită rezervare. Sunt destule care îți iau banii înainte și nu dau nimic înapoi dacă nu te duci.
Ce e așa greu de priceput că Booking.com e doar un fel de OLX, unde fiecare unitate de cazare vine cu propriile reguli în ceea ce privește tarifele, inclusiv cele de rezervare, modificare sau anulare a unei rezervări?!?

| MihaelaDart explică (pentru mihai69):

Am spus ca am gasit, ce este asa greu de inteles. Nu doresc pentru a face o rezervare, aveam nevoie sa setez eu in booking pentru listarea locuintei pe care il am pentru inchiriere.

| mihai69 a răspuns:

Oricare, între 0 și 100%, în funcție de condițiile scrise clar pe pagina rezervării și primite ulterior și prin mail-ul de confirmare.
NU e ceva fix, fiecare proprietate / unitate de cazare are dreptul să-și stabilească singură politica de prețuri, inclusiv pentru rezervările neonorate sau anulate.

| Wr3nch a răspuns:

Dacă doriţi să revedeţi, modificaţi sau anulaţi Rezervarea sejurului, vă rugăm să mergeţi la e-mailul de confirmare şi să urmaţi instrucţiunile cuprinse în acesta. Vă rugăm să reţineţi că vi se poate cere să plătiţi pentru anulare în conformitate cu politicile de anulare, neprezentare sau (pre)plată ale Furnizorului de Sejur sau nu veţi avea dreptul la rambursarea nici unei sume (pre)plătite. Vă recomandăm să citiţi cu atenţie politicile de anulare, neprezentare şi (pre)plată ale furnizorului de cazare înainte de a face rezervarea şi să vă amintiţi să faceţi la timp plăţile în conformitate cu cerinţele rezervării relevante.

| MihaelaDart explică (pentru Wr3nch):

Astea le-am citit si eu, doream sa stiu cat la suta percepe o anulare. Nu am facut rezervare, ci doream sa stiu cat percep ei pe o anulare a unei rezervari.

| Wr3nch a răspuns (pentru MihaelaDart):

Eu nu percep nimic. Doar cel la care faci rezervarea, daca mentioneaza asta.