| mitzuthebest a întrebat:

Duminica viitoare voi merge cu avionul in Luton pentru prima data.Sora mea este ce-a care mi-a luat biletele si mi-a trimis checkin-ul in format pdf.Este prima data cand sbor cu avionul si nu prea stiu cum trebuie procedat.Mi-ati putea explica voi?

Răspuns Câştigător
| vladutcornel a răspuns:

Te duci cu buletinul (dacă ar fi în afara UE, aici trebuie să arăți și pașaportul) și pdf-ul ori imprimat, ori pe tabletă sau telefon la zona de check-in a aeroportului, unde lași bagajul de cală și îți dă biletul. E bine să lași pe bagaj numele, în caz că mai e cineva cu un bagaj asemănător.
Apoi treci prin zona de scanare (nu știu cum se numește). Trebuie să ai grijă ce ai în bagajul de mână sau la tine. Nu poți să ai cuțite, obiecte metalice, recipiente cu lichide sau orice altceva ce se poate folosi într-un atentat terorist. În principiu, încearcă să cari cât mai puține. Poate doar telefonul, tableta sau laptop-ul și câteva haine.

În final, mergi la poarta care apare pe bilet și aștepți să se facă îmbarcarea.
Poți să întrebi personalul aeroportului dacă nu te descurci.

La coborâre, mergi cu valul de oameni. O să ajungi la banda cu bagaje, unde preiei bagajul de cală, apoi o să treci prin check-out, unde trebuie doar să arăți buletinul (pentru că UK e încă în UE)

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Te duci frumusel la aeroport cu 2 ore inainte, acum cred ca te poti duce si cu 3 ca s-au mai inasprit controalele.

Primul drum e la ghiseul de check in sa lasi bagajul de cala (daca ai asa ceva).

Pe urma te duci la filtrul se securitate (aici stii regulile presupun, fara arme, obiecte ascutite, lichide samd).

Dupa securitate treci pe la control acte si apoi ajungi in zona portilor. Iti cauti poarta de unde zboara avionul tau (daca e wizz air probabil ce mai indepartata si mai ascunsa).