| IonutCG90 a întrebat:

este prima mea zi și prima mea întrebare, sper să n-o dau în bară prea răubig grin. Acestea fiind spuse, un mic sondaj: În care din următoarele țări v-ar placea o primă vacanță de 7 zile?
1. Grecia 2. Islanda 3. Canada 4. Australia 5. Egipt

Mulțumesc!happy

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
As opta pentru Grecia si Egipt.
Avand in vedere ca am rude in Canada, nu as exclude o vacanta in Canada.
Acum sa se iveasca ocazia si sponsorulwinking
O zi buna sa aihappy

| IonutCG90 explică (pentru caramela):

Bună, o zi bună îți urez asemenihappy

22 răspunsuri:
| anad a răspuns:

In Grecia am fost (si m-as mai duce oricand), deci as opta pentru Egipt.
E adevarat ca e riscant acum acolo, dar am cunostinte care au fost si mi-au spus ca vizitatorii in excursii organizate sunt dusi pe trasee sigure si li se asigura paza, deci nu e pericol.

| IonutCG90 explică (pentru anad):

E cam riscant dar au dreptate cunoștințele tale pe lângă faptul că există pază și trasee sigure, distanțele de la locurile vizitabile la zonele de risc sunt destul de mari happy.

| aliceinchains a răspuns:

Islanda. Chiar aș vrea să ajung acolo o dată. La fel și în țările nordice în general, gen Norvegia sau Suedia.
În primul rând, sunt țări dezvoltate, spre deosebire de noi, îmi place clima, au multă muzică bună, oamenii. Varg Vikernes spunea despre Norvegia că în momentul în care ești într-o stație de autobuz, fiecare stă cât mai departe de celălalt, o anumită distanță determinată, și că asta spune totul despre Norvegia. happy
Aș vrea să le vizitez cândva.
Mi-ar plăcea și Canada, am rude acolo stabilite, deci posibil să merg în viitor.

| IonutCG90 explică (pentru aliceinchains):

Foarte frumos Alice, mulțumeschappy.

| Mayar a răspuns:

In Grecia deja oamenii o iau razna, poti fi ranit, rapit pentru organe, trafic de carne vie, jefuit, batut, etc - la fel in Egipt, ba chiar mai rau.
In Australia -e prea departe, si acolo sigur s-au inrautatit lucrurile.
Deci, fie in Islanda, fie in Canada. Hmm... In Islanda e mai aproape, dar e mult mai frig si e si pericol sa erupa nu stiu ce vulcan pe acolo, precum a fost in anii trecuti, deci as alege Canada.

| IonutCG90 explică (pentru Mayar):

Am un prieten care tocmai s-a intors din vacanța din Grecia, spune ca e superb mi-a aratat multe poze, acolo +70 la suta din greci sunt liberi întreprinzatori/patroni asta spune multe... big grin nu te lua după ăștia care-ți spun contrariul... Grecia cred că e o țară minunată care mai mereu a luptat împotriva sistemului. tongue

| Mayar a răspuns (pentru IonutCG90):

Hmm, interesant de stiut. Bine ca s.a distrat.
Dar Croatia, de exemplu? Acolo nu ti se pare fain?

| IonutCG90 explică (pentru Mayar):

Ba da, cunoscusem pe cineva din Croația acum 2 ani și mi-a arâtat unele lucruri despre cultura lor, plus că acea fată avea o casă chiar pe o insulă superbă de acolo... Croația este o țară foarte frumoasă... De exemplu acolo când femeile se căsătoresc, le cumpără bărbaților o cravată specială tongue în antichitate erau purtate de cavalerii Croați big grin

| Mayar a răspuns (pentru IonutCG90):

Wow,ce fain!

| Mayar a răspuns:

Noh uite aici un exemplu de cum ii in Egipt! >> https://www.youtube.com/watch?v=LvNZt1T5rAQ
Pentru femei e rau, nu pentru barbati...

| Drolja a răspuns (pentru Mayar):

Pe tine te sfătuiesc nici în Egipt să nu te plimbi, nici în Ferentari.
Mai bine stai acasă.

| Mayar a răspuns:

Uite-te la video mai intai.

| Mayar a răspuns:

Nu e de glumit, tu poti rade, dar ele sigur nu rad.

| Drolja a răspuns (pentru Mayar):

Mă plictiseşti. Ţi-am zis să rămâi în casă.

| Mayar a răspuns:

Cred ca tu ai ramas in casa, din moment ce ti-e indiferent calvarul prin care trec.
Nu vad nimic deosebit sau interesant la modul in care ai reactionat. Ai vrut sa incerci a fi "cool"? E absurda ideea.

| Drolja a răspuns:

Grecia şi Egipt sunt două ţări cu o istorie şi o bogăţie istorică şi culturală incomparabile în raport cu Islanda, Canada şi Australia.
Având în vedere o vacanţă într-o ţară străină, o bună utilizare a acestei oportunităţi este să profiţi de aspectele unice ale acelor locuri, şi să nu faci acolo ce în mod normal ai face şi acasă, sau orice alt loc, astfel folosindu-te inutil de aceste concedii.
Mi se pare o aiureală să te duci într-o ţară ca Grecia care îţi oferă atâtea oportunităţi de îmbogăţire a timpului şi a cunoştinţelor, şi să alegi să spargi seminţe pe plajă. Asta poţi s-o faci şi în Australia, şi pe veceu, acasă.

În fine, abandonând inteţia de a reproşa gesturile proştilor care se duc să fie proşti şi în alte locuri, o să zic şi de ce am ales Egiptul şi Grecia.

În Egipt mi-aş organiza tipul încât ziua să pot vedea mormintele şi templele Luxor şi Karnach, şi în special templul din Mănăstirea din Nord, prin muzee, iar seara şi dimineaţa m-aş plimba pe străzile oraşelor, mâncând din deserturile lor cu nucă şi sirop şi mi-aş lua câte o chiftea falfael.
Normal că noaptea nu mi-aş risipi-o dormind ca acsă, ci aş ieşi să beau şi să fumez sheesha uitându-mă şi luând notiţe de pe la vreo dansatoae din buric. Şi asta până dimineaţa, când îmi cumpăr iar o băutură fierbinte, şi pornesc să vizitez restul muzeelor şi biblioteca din Alexandria.

În Grecia. Cred că prima oară aş începe cu Creta, dorind să vizitez Knosos şi primele locuri în care s-a dezvoltat arta şi civilizaţia cretană.
Apoi pur şi simplu m-aş lăsa captivată de imeeensa colecţie de monumente istorice şi culturale, pe care chiar dacă aş vrea, nu aş avea timp să le văd complet. Acropole, Parthenonul şi restul templelor şi teatrelor greceşti...şi, bine-nţeles că mi-aş face timp să fac baie dezbrăcată în marea despre care au scris şi creat artă atâţia oameni.
Iar seara m-aş deda iar plăcerilor carnale şi concupiscenţelor locale, dansând alături de ceilalţi cetăţeni ameţiţi de tentura şi mastica.
Dimineaţa, m-aş trezi în zori, aş lua o măslină pe stomacul gol şi o portocaladă rece, îndreptându-mi paşii spre alte monumente antice şi captivante pentru sufletul meu setos!

Nu ştiu dacă aş putea alege între cele două. Datorită vechimii istorice, aş alege Egiptul, dar Grecia are în plus plajele ei frumoase.

| Drolja a răspuns (pentru Drolja):

Ca o mică completare, Egiptul şi Grecia sunt două civilizaţii foarte vechi, iar asta e motivul pentru care le consider incomparabile cu celelalte ţări enunţate. Nu zic că celelalte nu ar fi okay.

| Fatamuntilor a răspuns:

1.Grecia
2.Egipt
3.Australia

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Egipt.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Islanda

| IonutCG90 explică:

Frumoshappy