| NeKuLetzZz a întrebat:

vreau să mă mut în SUA, însă nu știu exact ce acte îmi trebuie.
Îmi puteți explica:
Ce acte am nevoie, n-am înțeles cum stă treaba cu visa americană.
Și pot să-mi cumpăr o casă acolo după ce am ajuns? Sau nu pot zbura cu 60.000 $? Cu suma aceasta as găsi o casă frumoasă.
Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai mancat dea rahat in raspunsul tau... sper sa nu te ia cineva in serios.

Vizele SUA nu se dau in niciun caz de 3-4 luni, se dau pe 5-10 ani daca e vorba de vize turistice. Sunt zeci de tipuri de viza. Ce are el nevoie e viza de imigrant.

Si viza de emigrant nu o primeste doar cu o chemare si cu buletinul, care aopropo buletin nu are absolut nicio valoare pentru americani... in cel mai bun caz pasaportul poate.

Nu semneaza nimeni pentru tine si nici nu responsabil nimeni pentru tine iar cetatenia americana se obtine dupa 5 ani de rezidenta legala acolo sau minim 3 ani de rezidenta permanenta + multe alte conditii legale si morale. Sa stii ca nu iti da nimeni cetatenia ca stiii engleza

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai nevoie de o viza de emigrant in SUA pe care o obtii daca ai familie acolo sau daca primesti ceva oferte de munca acolo. Nu te duci si tu hop ca vrei sa te muti in SUA si ei te primesc.

60.000$ e o suma de nimic daca vrei o casa intr-o zona cat de cat aproape de omenire

| ALGator a răspuns:

Daca ai banii in banca in Ro vorbeste cu ei cit costa transferul sau daca poti plati casa cu cardul in USA.
De obicei nu te duci acolo cu sacosa cu bani la proprietarul care vinde locuinta. Se trateaza prin agentul imobiliar si banci, nu se vine nici la el teancul de bani.

Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti din UE cu 10 000 de euro sau mai mult, în numerar (sau echivalentul în alte monede), trebuie să declaraţi suma autorităţilor vamale.
Cu 60000 $ poti cumpara un apartament bunicel dar mai greu o casa. Depinde de loc. Scump in marile orase, mai ieftin undeva la tara, in orasele mici, zone proaste etc.

| NeKuLetzZz explică:

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

| Tudor_Mihai_1994 a răspuns:

60 de mi? O casa? Poate 600 de mi. Daca vei reusi sa iei viza de USA atunci vei fi norocos\a intrucat iti trebuie o gramada de acte si de conditii de indeplinit ca sa iti dea viza, iar viza o sa fie valabila maxim 3-4 luni. Dar daca ai pe cineva deja acolo atunci situatia se schimba. Iti trebuie doar o chemare si buletinu imreuna cu cazierul si atunci poti sa te duci, dar cei care iti trimit chemarea trebuie sa semneze pentru tine ( ei vor fi responsabili pentru sederea ta acolo) ( iar daca mai sti si engleza in maxim 1-1 an jumate poti sa iei si cetacenia americana( avand posibilitatea sa optezi pentru renuntarea la cetacenia romana)

| Valentinaldoilea a răspuns (pentru Tudor_Mihai_1994):

Nici cu cineva acolo nu e asa simplu. Vecinii mei si-au trimis baiatul direct cu serviciul (militar). De citiva ani baiatul se chinuie sa-si duca si sora. Cu dovada ca are bani, locuinta, viitor loc de munca (stie engleza), inscrisa la nu stiu ce scoala de perfectionare, tot ce se cere si inca ceva in plus. Nici nu a fost chemata la interviul pentru viza.