| cristiansonix a întrebat:

Salut, voi avea in august primul zbor, ce este checkinul? Care e treaba cu checkin online sau la aeroport? Am bagajul de mana (cel inclus) la dimensiune de 118lcm(55+40+23), m-am gandit la un ghiozdan. Unde as putea gasi ghiozdane cu asemenea dimensiuni? Ma refer ca si magazin fizic pentru ca sunt indecis daca sa platesc pentru un bagaj mai mare

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Verificarea datelor inainte de zbor ala e checkingul se baga cnp nume prenume validarea bagajului si ai biletul

| Bondarel99 a răspuns:

Daca stai in Bucuresti vezi ca la Gara de Nord la metrou gasesti vreo 4 magazine cu bagaje de tot felul foarte ieftine, imposibil sa nu gasesti ce iti trebuie acolo. Eu am luat odata o geanta de mana cu 25 lei si in mall era identica dar alt imprimeu cu 150.

| mihai69 a răspuns:

Dacă ai un „ghiozdan" (geantă de mână, rucsac etc.) din material textil, fără o formă fixă dacă nu e umplut la maximum, nici nu e musai să aibă dimensiunile alea, ci doar să poată fi introdus într-o cutie cu acele dimensiuni (un șablon de control pe care îl au cei de la check-in acolo). Așadar, totul e să nu exagerezi cu umplerea, altfel nici unul cu dimensiunile obligatorii s-ar putea să nu mai intre, că e prea umflat!
Check-in online îl faci de acasă, gratuit și la unele companii aeriene ai avantajul că poți chiar să alegi pe ce loc să stai. (eventual, contra unei mici taxe). Se folosește aplicația sau pagina de internet a companiei aeriene la care ai luat biletul.
Check-in la aeroport faci dacă nu l-ai făcut pe ăsta de acasă. Majoritatea companiilor low-cost taxează (destul de scump) acest serviciu la aeroport.