|

Salutare! Ofer funda si vot pentru răspuns cît mai frumos! Deci, eu vreau să vizitez lumea, si as vrea să stiu unde a-ți fost voi, cum a fost acolo, ce a-ți văzut, cu ce v-ați ocupat... Mai în scurt tot ce trebuie stiut cînd merg într-o anume țară! Povestiți cît mai detailat, si vă rog fără copy-paste de pe net! experiențele voastre! mulțumesc!

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pai tot ce trebuie sa stii cand ajungi intr-o alta tara e ca atat timp cant nu esti productiv/a aia nu au chef de tine :p pentru ca nationalismul exista peste tot si ata timp cat nu te instalezi inr-un loc esti consitderat/a turist. Ce vor oamenii de la turisti? Banii! Poti sa vezi toata lumea daca asta ti-e dorinta, dar fa-o in vacanta sau concediu. Eu merg in fiecare vara in strainatate si fac un circuit pe cont propriu in cel putin 3 tari in 20 sau 30 de zile. Este mult mai ieftin decat cu agentia dar este mult mai riscant pentru ca asa poti sa iei tepe de la vanzatori de bilete. Vara trecuta am facut Thailanda- Bangkok, Chiang Mai, Combodgia-Siem Reap,(Angkor), Phnom Penh, Siahnoukville(plaja), Vietnam-Ho Chi Minh Ville, Vinh Long(Delta Mekong), Hanoi, Ha Long( golful Ha Long), Laos- Vientiane sau Viang Chan, Lung Prabang, Houeisai si inapoi in Bagkok.
A fost superb. Fiecare tara era diferita, limba, cultura, istoria, mancarea si ospitalitatea oamenilor. In Thailanda mi-a placut foarte foarte mult mancarea picanta cu multe legume gatite dar crocante, dinamismul intregului oras, si diferitele grupuri etnice chinezi, indieni, americani.In Cambodgia am descoperit cultura Khmer incredibil de bogata care a fost influentata de budisti, hindusi si comunisti care au incercat sa distruga Angkor.Dar am intalnit o gramada de turisti si patronii care detineau baruri, restaurante etc. erau amerciani. In Vietnam oamenii sunt reci pentru. ca s-au saturat de turisti, in special de americani. Dar Golful Ha long este superb, eu nu am vazut poze pentru ca ma vrut sa fiu surpinsa.wow a fost super, in special in kayak.Trebuie sa stii ca in Vietnam hotelierii, vanzatorii si in special agentii de turism te vad ca pe un sac de bani care trebuie stors, de aceea e bine sa te informezi de acasa sau de la alti calatori sau turisti, de unde e cel mai sigur sa cumperi bilet fara sa platesti pana la 100 de dolari pentru un bilet care costa 20. Laos. Foarte salbatica si saraca. Capitala este...2004 - 2614 + Vezi răspunsul întreg

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Sau poti sa te uiti la "Around The World In 80 Trades". Ai acolo o idee speciala sa vezi lumea si sa faci bani in acelasi timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic sa incepi prin a vizita Ro. dupa aceea sa te gandesti si la alte meleaguri.fiecare tara si cultura are farmecul ei,si partile ei mai putin placute.ti-o spune unul care a trait,prin natura serviciului, in destule tari in, si din afara europei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=qCiXP1tXvOI&feature=related
incearca sa descoperi Romania, crede-ma am fost in America, Africa, in safari, in Grecia, Mlata, dar tot in Romania ma intor, tot in Romania imi place ce vad mult mai mult decat altundeva, uita-te in munti nostri, is ca alfabetul, adica au tot in ei de la a-z;
Daca vrei lumea toata, vinde tot ce ai, dar sa mai ai o garsoniera undeva, si ia-ti viata in dinti, prin doua posibilitati, sa iti iei un iaht, sau cu autostopu(nerecomandat), sua cle mai bine cu masina ta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează