| Winners10 a întrebat:

Salutare. Stie cineva daca as avea voie sa merg in orasul Prypiat si in zona cu centrala nucleara de la Cernobîl? As vrea chiar in zona pe langa centrala sau chiar la ea.
Este interzis sau se poate. Stie cineva sigur?

14 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nici dupa 30 ani dupa explozie nu se poate vizita zona necontrolat, de turisti, fiindca radiatiile inca sunt puternice si pot fi chiar mortale.
Doar cu echipament de protectie special si supraveghere se poate inca vizita aceea zona.

| Simpatik a răspuns:

Nu stiu dar vad ca multi sunteti curiosi de la un serial, daca nu stiai chestia s-a intamplat acum +33 de ani ...de atunci tot aveai timp sa il vizitezi.
Crezi ca radiatiile au trecut? nu vor trece in urmatorii +100 de ani asa ca orice initiativa de a fi pe acolo te poate costa cativa ani din viata, adica radiatii multe descarcate in tine.
Din cate stiu eu casele si locuitorii din zona a fost evacuati pe o distanta de 20 km, asta ma duce cu gandul ca 20 de km nu ai avea voie, dar nu stiu exact ca nu am fost si nici nu am de gand sa merg acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Se fac tururi organizate...

| mihai69 a răspuns:

Se poate: http://www.chernobyl-tour.com/chernobyl_rules.html
Dar e musai să ai minimum 18 ani.
http://dazv.gov.ua/en/visiting-the-zone.html
Pe pagina asta ai și trimiteri către rute, având marcate pe ele și nivelul radiațiilor la zi.

| aumih16 a răspuns:

Nu prea poti! nu este indicat sa te duci acolo! e prea periculos! vrei sa te radiezi! pe toata fata! pe tot corpul! atunci du-te linistit! nimic nu scapa de acolo fara sa fie afectat! radiatii mai exista! chiar daca s-a pus acel sarcofag nou! langa ala vechi! tot exista radiatii! gorbaciov chiar a zis spus ca exista posibilitatea ca abia peste 800 ani! sa fie totul iradiat! cine stie! dintr-o prostie! s-a intamplat! totul! ca au vrut sa faca testul ala! neaparat! obligatoriu! ala nu erai musai! sa fie facut! dar na pentru siguranta! au vrut sa il faca! numai siguranta nu a fost aia! sa explodeze asa! sa imprastie tot in cale! grafit! si alte parti componente! ma bucur ca bryukhanov fomin si dyatlov! au fost pedepsiti! pentru ca au murit atatia! akimov toptunov sytniakov khodemchuk! etc! cineva trebuia sa plateasca! nu se mai putea asa! prea multe minciuni! unii numesc asta minciuna din 1986!

| aumih16 a răspuns:

Pacat de orasul asta! candva era unul prosper! un adevarat el dorado! dar tragedia aceasta! a schimbat fata acestui oras! din pacate!

| OctavianSps a răspuns:

Vai de capul tau, cat de redusi mintal sunteti. A aparut un serial si hop dintr-o data ati devenit toti experti si interesati. Pana atunci habar n-aveti de ce era acolo sau vreun pic de istorie.

| Winners10 explică (pentru OctavianSps):

Te crezi destept cu raspunsul asta?

| Думитреску_Джордж_1994 a răspuns (pentru Winners10):

Cred ca da, cu intrebari stupide ca ale tale...(daca stiai istoria Cernobîlului nu mai intrebai, adica orasul inainte de explozie, de ce a explodat reactorul, ce au facut niste eroi pentru a ne proteja de radiatii, si sarcofagul de beton care sta pe reactor) si putina teorie despre radioactivitate si efectele ei in anumite cantitati

| OctavianSps a răspuns (pentru Winners10):

Aici nu era vorba despre mine, era despre tine.

| aXy99 a răspuns (pentru Winners10):

Cam are dreptate straight face

| Winners10 explică (pentru OctavianSps):

In primul rand nici nu stiu despre ce serial vorbesti. Si in primul rand nu cred ca ma cunosti ca sa ma faci redus mintal. Dar asta este educatia care ai primit-o sau pe care trebuia sa o primesti.
Da asta e natia noastra de romani.

| OctavianSps a răspuns (pentru Winners10):

Si in al doi-lea rand*

| Winners10 explică (pentru OctavianSps):

Si in al doilea rand se vede ca nu ai o educatie potrivita daca numai din cateva cuvinte tragi concluziile. Toate cele bune?