| Roliii a întrebat:

Serus! Am luat un bilet de avion de la wizz-air fara bagaj mare (42X32X25 cm dimensiunile max pentru bagaj) cu plecare din Debrecen.Ideea este ca bagajul meu depaseste lungimea cu 4 cm dar restul dimensiunilor se incadreaza in limita max (46X31X22 cm bagajul)va rog mult sa-mi spune-ti daca ma va taxa cumva la aeroport pentru astia 4 cm?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Depinde de aeroport si de angajatii din momentul ala, unii pot fi mai zelosi altii nu, depinde cum iti e norocul. Inteleg ca te referi la bagajul mare de cala, atunci e posibil sa il bage in locurile alea speciale de masurat bagaje

| mihai69 a răspuns:

E vorba despre bagajul de mână MIC, gratuit (singurul care mai e gratuit la WIZZ), nu despre bagajul de cală. Din câte știu, trebuie să nu aibă mai mult de 8 kg.
În ceea ce privește dimensiunile: la checkin (apropo, să îl faci online și să mergi cu foaia [boarding pass] tipărită de acasă, altfel te mai costă niște €uroi!) există un „calibru" - un cadru metalic în care operatorul de la ghișeu te poate pune să bagi bagajul. Dacă nu intră... plătești diferența pentru un bagaj mare de cabină.
E la noroc... dar e bine să ai pregătită suma și să nu protestezi dacă vei fi pus să o plătești - e dreptul lor și obligația ta, iar discuțiile nu vor rezolva problema. Insistența sau un comportament recalcitrant pot avea însă ca efect până la refuzul îmbarcării fără despăgubiri pe motiv de periclitare a securității aeriene.
Baftă!
Dacă un rucsac sau o geantă de voiaj care să fie pe dimensiuni e mai ieftină ca taxa pe bagaj (sau cam pe-acolo) - cumpără-l/o și scapi și de stres!

| DespreHostel a răspuns:

Asa cum a spus si carmen se plateste daca depasesti cele 25 de kg.

| carmencernescu a răspuns:

Nu. ti-l cantareste doar ca sa nu depaseasca cu mult cele 25 de kg impuse dar nu ti-l masoara nimeni. in nici un caz pentru 4 cm