|

Sotul meu are 27 ani si se teme sa zboare cu avionul(nu a zbutat niciodata). cum sa-l conving sa zboare cu avionul? vara trecuta am mers in vacanta in Crimeea(Ucraina), am mers cu autocarul 15 ore, am crezut ca innebunesc?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Banuiesc ca nu a mers cu logica sa il convingi, adica sa ii arati toate studiile (pe care le gasesti pe net de ex) in care mersul cu masina este mult mai periculos decat mersul cu avionul (sau trenul).

Cea mai buna solutie : mersul la un psiholog sa il ajute sa descopere cauzele acestei probleme si sa le trateze. Asta e cea mai fina si frumoasa solutie. De asemenea e si singura care are sanse sa rezolve problema pe termen lung sau definitiv.

Solutia mai ieftina si mai putin fina, 2-3 pahare de vin in avion (nu inainte pentru ca nu te lasa sa te imbarci daca ai te miros si te balangani pe acolo). La mine a functionat cand aveam chef sa dorm, m-am relaxat si am reusit desi cica fusesera niste turbulente de cand m-am trezit toata lumea era alba la fata si aplauda ca aterizam.; D Eventual poti sa incerci si o motivare pozitiva (cu recompense in ce ii place lui) sau motivare negativa (ca ii faci ceva ce nu ii place pana cedeaza).

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa ia un distonocalmhappy asa am facut cand aveam emotii totul vine din stomac distonie vegetativa si de acolo vine numele de distonocalm si va fi linistit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am aceeasi problema. Am depasit-o prin vointa. Initial mi-am cumparat vreo doua-trei feluri de medicamente de la farmacie, dar cand am citit ce reactii adverse au... M-am hotarat sa merg din simplul motiv ca nu vroiam sa stric vacanta intregii familii. Nu credeam neaparat ca va cadea avionul cu mine, ci nu mi-e confortabil in avion, in special la aterizari si decolari. N-am sa te mint sa-ti spun ca ador sa zbor cu avionul, dar odata ce am facut acel pas m-am simtit mult mai ok.
Nu cred ca poti sa-l convingi tu. Si nici statisticile. Trebuie sa vrea el si sa lucreze la psihicul propriu. Sa urce in avion linistit, cu gandul la frumusetea destinatiei. In avion sa priveasca scaunul din fata si sa respire cat mai relaxat.
Totusi... daca nu vrea si nu vrea, intelege-l. Probabil sunt lucruri pe care nici tu nu le poti face si peste care nu ai trece. Fiecare cu fricile si obsesiile lui...
Sper totusi sa aveti o vacanta placuta si linistita!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează