| MihaelaMihăiuş a întrebat:

Stie cineva ce documente sunt necesare pentru o asigurare de calatorie, ce pret are si daca se poate realiza in absenta beneficiarului?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O poti face online si plati online. Ai nevoie de datele beneficiarului si costa in jur de 30 ron pentru deplasare in Europa undeva la 7 zile

| mihai69 a răspuns:

Pentru a încheia o poliță de asigurare de sănătate e nevoie de datele personale ale celui asigurat (CNP, act identitate, adresa) și (eventual) destinația vacanței. Plus (evident!) tariful cerut de asigurător.
Eventualul dosar de daună se va întocmi conform clauzelor din contract, preferabil sub permanenta îndrumare a unui agent din partea firmei de asigurare (e bine să-i contactezi ÎNAINTE să apelezi la ajutor medical în străinătate, spre a putea primi informațiile necesare pașilor de parcurs pentru a putea ulterior recupera sumele cheltuite, în caz că nu se pot face investigațiile / tratamentele necesare prin decontare directă între unitatea prestatoare și firma de asigurare).
PS - da, poți s-o închei și în numele altei persoane, nu e musai să fie prezent beneficiarul.

| PeFuga a răspuns:

Se poate face si in lipsa asiguratului. Trebuie datele personale, iar daca ai pasaport, ar fi bine sa il ai si pe acela la indemana. Mai trebuie sa stii exact tara de destinatie si tarile prin care vei trece (daca circuli cu masina/trenul/autocarul), dura sederii si data exacta a iesirii din Romania si a intoarcerii. Costa in jur de 25-30 de lei doar asigurarea, insa mai poti adauga si asigurare pentru bagaje, care mai ridica pretul. Un calculator aproximativ gasesti online, insa sumele pot sa difere fata de cele pe care le percepe asiguratorul/brokerul.

| IftimiSebastian a răspuns:

Pentru întocmirea dosarului de daună sunt necesare următoarele documente:
Înștiințare - trebuie să conțină următoarele informații: numele complet și datele de contact (adresa de corespondență, telefon) ale persoanei care face înștiințarea, numele complet, CNP-ul persoanei asigurate, seria și numărul poliței de asigurare, data producerii evenimentului, descrierea detaliată a evenimentului produs;
copie a poliței de asigurare;
documente medicale în original (raport medical cu diagnostic și tratament, factură, dovada plății);
coordonatele bancare (IBAN, bancă, sucursală) Asigurat;
copie act de identitate
copie pașaport