|

Va rog spuneti-mi si mie ceva despre Pamukkale, dau funda.

2 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:


[[wiki]]
Acest articol sau această secțiune nu este în formatul standard.
Ștergeți eticheta la încheierea standardizării.
Acest articol a fost etichetat în martie 2007
Terasele Pamukkale se află in Turcia.Pe marginile teraselor de calcar curge un pârâiaș cu apa caldă, iar pe terase sunt mari bălți de apă formate din scurgerea pârâiașului pe ele.Mai demult oamenii făceau baie acolo, dar acum e strict interzis.Chiar lângă terase este și piscina Cleopatrei În care apa e tot caldă din acest motiv:apa din pârâiaș ajunge acolo...azi,se poate face baie în pișcină, dar, statuile au rămas ruine.

1 răspuns:
| a răspuns:

Pamukkale este o localitate plina de mister, considerata de romantici unul dintre cele mai bune locuri de vizitat. "Perla" Turciei atrage din ce in ce mai multi turisti, chiar daca unii dintre ei nu vin doar o data in acest loc cu adevarat deosebit.

Pamukkale, termen tradus prin sintagma "castelul din bumbac", se afla in regiunea Aegean pe valea raului Menderes si are parte de un climat foarte bland pe tot parcursul anului. Despre acest loc vorbesc acum ruinele orasului Hierapolis, construit aici cu foarte mult timp in urma.
Daca totusi vrei sa faci baie intr-una dintre vestitele cazi de la Pmukkale trebuie sa stii ca nu ai voie sa pasesti pe marginea ei, adica pe calcar, purtand incaltaminte. Turistii sunt sfatuiti sa se descalte pentru a nu murdari sau deteriora calcarul care face acest loc unic.
Pamukkale reprezinta in acest moment o statiune in care te poti relaxa in conditii de lux, dar la preturi pentru orice buzunar. Astfel, un sejur pentru doua persoane nu depaseste mai mult de 350 de euro, bani in care intra cazarea, micul dejun, transportul si facilitatiile all inclusive.
Daca vrei sa calatoresti spre aceasta zona, trebuie sa ai grija si de mediul inconjurator. Turcii care traiesc aici si mai ales cei care ingrijesc parcul sunt foarte atenti la poluare si la turistii care nu respecta cateva reguli elementare de igiena. Pana in secolul al XX-lea sau, mai bine zis, pana la aderarea acestei regiuni la patrimoniul UNESCO, in Pamukkale s-au pierdut multe dintre ruinele si vestigiile localitatilor antice tocmai din cauza neglijentiei cu care a fost trata regiunea.

Pamukkale insa ramane un loc cu totul si cu totul special.

Uite si cateva filmulete aici http://www.ianandwendy.com/OtherTrips/IcelandGreeceTurkey/Turkey/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează