Întrebare recomandată | romaniaTEiubesc a întrebat:

Va salut! saptamana viitoare intentionez sa plec impreuna cu familia pe transalpina si valea jiului urmand urmatorul traseu: Arad-sebes(alba)-novaci-targu jiu-petrosani-deva-Arad. nu stiu cum este drumul pe acest circuit si nici nu stiu cum sa-l abordez dinspre sebes alba sau dinspre targu-jiu? ma puteti ajuta cu orice informatie legata de orice segment din acest traseu. daca sunt montate sau nu elementele de siguranta pe transalpina sau care e starea drumului intre targu-jiu si petrosani.din cate stiam eu si asta este in reparatii. folosesc pentru acest drum un opel astra H deci nu ma duc cu masina de teren si vreau sa ajung cu siguranta acasa. in urma cu doua saptamani am fost pe celebrul drum oradea-deva si vreau sa spun ca este cu adevarat un cosmar acest drum deci ca si grad de comparatie nu as mai vrea sa merg prea curand pe un drum asemanator. va ros sa ma ajutati. orice informatie este bine venita.va multumesc.

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Transalpina nu e oficial deschisă. Deplasarea o faci pe proprie răspundere, iar orice incident avut pe acest traseu NU e despăgubit de asigurătorii auto (nici RCA, nici CASCO).
Drumul în schimb e foarte bun, are și parapeții montați pe porțiuni bune (dar nu peste tot!), se lucrează încă la asta și la marcare. Pe DN 66 nu te sfătuiesc să mergi până nu iese din reparații - așadar, dacă vii din Deva, eu recomand să faci traseul cam așa: deva - Sebeș - Obârșia Lotrului - Novaci - Peștera M. uierilor - Mânăstirile din zonă - Costești (trovanții) - Râmnicu Vâlcea - Valea Oltului de unde vei reintra (dacă vrei) pe TA prin Obârșia Lotrului spre Sebeș, dar pentru „variație" ieși prin Jina la Sibiu și te întorci pe autostradă.
PS - pentru TâmPitU: M.U.I.E.R.E e un regionalism, nu un cuvânt obscen, ca să mă pui să scriu la „dragoste și sex" - tembelule!

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sebes Novaci e Transalpina in sine. Asfaltul e nou si bun ceva exceptii pe la cateva podete unde sunt santuri si vreo 2-3 km care sunt drum forestier pe undeva pe la Obarsia Lotrului, dar drumul e accesibil pentru orice fel de masina.

Parapeti de siguranta nu sunt montati de aia drumul e oficial inchis circulatiei, si totul se face pe propria raspundere.