| Danielaapp a întrebat:

Vineri voi calatori prima data cu avionul de la Iasi. Si nu inteleg un lucru. Dupa ce trec de controlul acela, am inteles ca trebuie sa-mi caut poarta la care este avionul meu sau ceva de genul. De unde stiu care e poarta? Ce trebuie sa fac mai exact? De unde stiu daca ma urc in avionul corect?laughing)

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe bilet si pe toate ecranele din aeroport scrie poarta de unde pleaca avionul. Imposibil sa nu afli. Iar aeroportul de la Iasi e cat o sufragerie. Are o singura poarta.

| RoCkKiD a răspuns:

E ca la mall cand vrei sa te usurezi. Te uiti la semnele de deasupra capului. Dupa ce treci de control te uiti in sus si mergi catre poarta de pe biletul tau de avion, daca nu te prinzi intreaba si tu pe cineva.

| Violleta2022 a răspuns:

SCrie pe biletul de avion, pe care il vei primii cand iti faci check-in-ul la aeroport.
Pe bilet va scrie poarta (gate) si locul scaunului (seat), ca nu ai voie sa stai unde vrei tu.
Cat priveste avionul corect, vezi ca ai un numar de avion, de obicei incepe cu o litera sau doua si cu ceva cifre.
In functie de zborul numarul xxxx mergi la casa unde este avionul tau si acolo vei primii biletul de imbarcare (cel cu poarta si numarul de scaun).

| mihai69 a răspuns:

Nu te urci ca la transportul în comun în ce mașină oprește în stație - vei fi condus împreună ce ceilalți călători ce merg împreună cu tine cu aceeași cursă la avion, fie pe jos (cel mai probabil pe un aeroport mic), fie cu un autobuz special.
Porta de îmbarcare va fi afișată pe panourile de anunțuri pentru plecări din aerogară. Nu e musai să fie aceeași cu ceea ce ai tu scris pe boarding pass (de obicei, sunt identice, dar se mai întâmplă să fie modificări de ultim moment - așadar, mereu verifică pe panouri!).

| vmalex21 a răspuns:

Si încotro vei călători de la Iași? Cu excepția aeroporturilor Otopeni sau celui de la Băneasa cam toate cele din România sunt destul de mici si e aproape imposibil să te ratacesti.Si de fapt sunt două controale si chiar 3 in anumite cazuri. Zborurile interne au doar control de securitate, cele internaționale spre Uniunea Europeană au control al Poliției de Frontieră iar cele spre tari care nu sunt in UE au si control vamal. Oricum in toate aeroporturile sunt ecrane unde scrie clar ce si cum si personal care să te îndrume si care iti verifica biletul si rezervarea înainte de îmbarcare.