|

Vreau sa ma mut in America, dar am auzit ca e foarte greu si fara o propunere de munca de acolo nu prea am sanse.Ce facultate ar trebui sa urmez pentru a imi gasi un job bine platit acolo?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Cine poate preciza cum va evolua cererea de forță de muncă peste n ani.
Inginerii în domeniul energeticii neconvenționale și medicii teoretic vor avea de lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E complicat si sa stii ca nici in America nu gasesti cornuri glazurate pe jos! America e o tara in care daca nu ai asigurare medicala poti sa fi pe moarte in mijlocul New York-ului si nimeni nu te ajuta! Desigur ca exista si va mai exista Visul American! E oricum un loc unde situatia economica e oarecum stabila dar mult sub linia de plutire, nu mai vorbim de Romania care e mult sub fundul oceanului, ca sa nu mai vorbim de linia de plutire. Nu stiu, intrebarea ta nu e clara! Vrei sa faci o facultate acolo? Sau sa faci facultatea in Romania ca sa iti gasesti ulterior un job acolo? Daca e asa,eu cunosc destul de multi tineri care au terminat medicina si au plecat in Canada dar nu numai, prin unele programe speciale care puneau baza pe tinerii absolventi sau tot asa fara prea multa facultate,cunosc tineri care au plecat sa aiba grija de copii,in taberele de vara, celebre in America, si acolo faceau ce trebuia,curatau cartofi,spalau vase,faceau curat, se mai jucau cu copii,dar dupa aceea,deoarece taberele astea de care vorbeam sunt active in mare parte doar in perioada de vara, Iunie,Iulie,August si ceva din Septembrie, trebuie dupa ce ajungi chiar daca ai acest job, sa cauti altceva mai stabil, ca sa nu ajungi in situatia de a se termina sezonul cu tabara si sa trebuiasca sa te intorci in Romania, pentru ca asa vei iesi in pierdere, chiar daca ai castigat ceva banuti acolo, si daca tot am pomenit de bani, salariul era echivalentul a 1.000-1.500 de ron, depinde de ce "functie ocupai acolo".Dar sa stii ca averea nu se face lucrand intr-un birou de la inceput! Dupa slujba cu tabara,poti sa te angajezi ca vanzatoare intr-un fast-food sau la o benzinarie sau ceva,posturi care nu necesita foarte multe studii, si inca ceva! Nu schimba foarte mult slujbele, doar daca ti se pare ca nu mai rezisti adica, bani putini, munca multa, dar nu trece de la un loc unde ai o "baza", chiar si vanzatoare fiind, la un loc necunoscut, chiar daca se promit salarii mai mari.Americanilor le plac...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru paulpaul25):

Cunosti persoane care s-au angajat in tabere de vara pentru copii in sua. Cum au reusit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AlexandruHS):

Cunosc persoane. Acum depinde foarte mult de varsta si de ceea ce faci. Ideea este ca ai sanse foarte mici sa faci asta individual. Asta de prima data, dupa aceea dupa ce mergi odata, de doua ori vei putea sa mergi si singur.
Ca sa reusesti, desi vara asta nu stiu daca o sa mai poti trebuie sa te inscrii in programe care se ocupa cu asa ceva. Exista multe programe pentru studenti care ofera locuri de munca pe perioada verii, 2-3 luni in SUA, China, Marea Britanie, etc. Nu ai nevoie de experienta, interviul de obicei se face prin Skype, Facebook sau chestii de genul. Este lejer, nici macar nu poate fi numit interviu, de obicei te intreaba daca ai mai fost acolo, ce iti place sa faci, cum te impaci cu copiii, sau persoanele in varsta, lucruri foarte generale, deci nu iti pune probleme in niciun fel, este mai mult o metoda de a-l cunoaste pe angajator si el pe tine. Incearca sa iei legatura cu http://www.work-travel.ro, trimite-le un mail sau contacteaza-i telefonic. Incearca si la http://www.promointernational.ro, acestia doi fiind cei mai cunoscuti din tara noastra. Trebuie sa-ti spun ca nu stiu daca vei reusi sa pleci vara asta, deoarece este destul de tarziu. Ai nevoie si de niste banuti, pentru cateva drumuri la ambasada si pentru birocratia romaneasca, respectiv trimis acte, primit acte si mers cu ele la semnat si avizat. Oricum dupa ce iei legatura cu unul din intermediarii de mai sus, se vor ocupa ei de multe dintre lucrurile de care ai nevoie.
Ca sa pleci individual, este destul de dificil si aproape imposibil daca nu ai deja pe cineva acolo. O sa ai nevoie de viza care se acorda din ce in ce mai greu si mai ales daca pleci asa, de capul tau fara sa ai un fundament sau fara ca tu sa poti demonstra exact unde si de ce mergi. Au fost multi care au plecat cu viza de turisti, si au ramas acolo si dupa ce le-au expirat dreptul de sedere acolo. Ideea este ca in unele conditii, cand ajungi platitor de taxe, cand muncesti cu contract legal, nu ai cazier, s-ar putea...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da fara o propunere sau vreo invitatie de la o ruda nu prea ai sanse, si cu invitatia de la rude doar pe o perioada limitata.Eu zic sa mergi la Bucuresti si sa te interesezi la Ambasada Americii la Bucuresti, sau la ambasada Romaniei una dintre astea 2 iti vor spune mai multe detalii

P.S: NU cauta pe net ca risti sa vezi niste "idiotenii" de raspunsuri nu ma refer doar de pe TPU si de pe alte site-uri..Deci succesbig grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

laughing cauta pe net ce trebuie sa faci si ce sa ai ca sa ajungi acolo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca pe profilul IT te descurci cel mai bine in America, deorece daca esti strain si nu ai o slujba stabila nu prea te vei descurca. Ar trebui sa incepi sa studiezi si engleza, din nou, deoarece iti va fi ca limba materna, va trebui s-o vorbesti zi de zi si sunt unele lucruri pe care nici nu realizam ca nu le stapanim/ stim.
Poti fi designer, programator, etc. Cred ca asa ai cele mai multe sanse!winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai planuri marilaughing
pai sa incepem cu inceputul!
O modalitate destul de simpla de a obtine o viza permanenta este, mai intai sa obtii o viza temporara de calator apoi, daca iti permitilaughing) iti cumperi o proprietate pe acolo astfel avand o proprietate vei obtine viza permanenta...asta e prima solutie
Cat despre facultate...depinde pe care ti-o poti permite!
Am o prietena care este la o facultate care o costa DOAR 2000$ pe an(asta pentru ca e de nationalitate americana) iar ea mi-a spus ca pentru straini e 3000$, destul de ieftin in comparatie cu alte facultati!
Iti recomand EDMUNDO, ei te pot ajuta DAR uita-te ce preturi fenomenale au facultatiile lor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se echivaleaza facultatile din Romania cu cele din US.
Iti recomand sa cauti (daca ai bani) un curs specializat din UK, acreditat US. Mai departe e simplu: iti cauti de munca direct in US pe baza acelei pregatiri profesionale speciale. Variante sunt multe, depinde ce ai in minte ca (,) cariera...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează