|

Buna TPU! Am mai multe intrebari legate de infintarea unui ONG. Din cate stiu, pentru a infiinta o asociatie ai nevoie de un capital de 200 de lei, in schimb, pentru o fundatie ai nevoie de un capital de 100 de ori mai mare decat salariul minim pe economie. Care sunt diferentele dintre asociatie si fundatie? In afara de capital. Care sunt dezavantajele unei asociatii? Dar ale unei fundatii? Ceva sfaturi? (cum sa obtin donatii, cum sa gasesc voluntari mai rapid, ce trebuie sa fac sa fie totul legal, etc). Multumesc anticipat!

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In general e vorba de credibilitate si predictibilitate pe termen lung.

Problema cu asociatiile e ca au prevazut in statut modul in care devi membru sau iti este revocata calitatea de mebru. Acesti mebri prin intermediul adunarii generale vor decide directia asociatiei si pot revoca consiliul director si vot altul in loc. Asadar fondatorii pot pierde foarte usor controlul pentru ca adunarea generala il are de fapt.

Fudndatiile nu au adunari generale, au un consiliu director pus de catre fondatori si aia e. E ami usor sa isi cresti si sa iti pastrezi credibilitatea ca fundatie pentru ca exista o stabilitate mai mare in timp.

Daca ai incredere ca esti in stare sa "misti" adunarea generala in directai pe care o vrei atunci nu o sa ai nici o problema cu asociatia.

Cat despre membri, ei in general vin cand se identifica cu scopul asociatiei/fundatiei. Va fi nevoie ca o vreme sa fie sustinuta de fondatori dar apoi va trebui sa investiti mult efort in recrutare si integrare ca sa va asigurati retentia. Evident pentru asta ai nevoie de activitati si sponsori...Practic in momentul in care vine hotararea de la tribunal ar trebui sa aveti activitati si idei pentru care sa va apucati sa aplicati la liniile locale/europene de finantare si in paralele sa recrutati.

1 răspuns: