Întrebare recomandată |

Buna! Vreau sa fac voluntariat pe Ambulanta. Am trimis un e-mail, iar astazi mi-au trimis sa completez un formular, urmand sa fiu programata la un interviu.

Ma poate ajuta cineva cu cateva informatii?

-sunt grele intrebarile de cultura generala? (din anatomie am inteles) Imi puteti sa un exemplu?

-la interviu cam ce ar putea sa te intrebe?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca esti la postliceala anul 2 nu ar trebui sa te ingrijoreze intrebarile care ti se vor pune. Probabil se vor axa pe modul cum acorzi primul ajutor, imobilizarea membrelor in caz de fracturi etc.

| a răspuns:

Eu te voi intreba daca scopul este o ulterioara angajare sau nu? banuiesc ca ai inteles ca faci munca multa neplatita, pe de alta parte multi considera asta ca fiind o sansa sa se angajeze ulterior.
De aceea consider ca trebuie sa ai cunostinte nu elementare cat mai degraba medii, ca avansate le ai doar daca ai scoala in domeniu si ceva ani de practica buni.
Parerea mea ar fi fost sa faci voluntariat daca aveai la baza macar o posliceala in medicina daca nu chiar facultate de medicinawinking

| explică (pentru Simpatik):

Sunt la postliceala Sanitara, anul 2. Asta imi doresc sa fac pe viitor, tocmai de asta fac pasul ăsta.

| a răspuns (pentru AntonelaCK):

Atunci esti pe calea cea buna, nu stiu cum decurge in schimb lucrurile atunci cand vei vrea intr-un final dupa ani de practica sa te angajezi acolo unde ai facut voluntariat, schema asta cu fac voluntariat nu este atat de simpla pentru ca ai oarece intaietate dar admiterea se face cu un examen pe postul final (de dupa voluntariat) si acolo locurile sunt putine si batalia este mare.Dar nu as dispera, pregateste-te si psihic sa faci fata daca vei ajunge sa faci voluntariat atunci cand colegi de-ai tai angajati iau lejer 10.000 de lei pe luna iar tu nimicwinking
Faptul ca esti la posliceala te ajuta in cunostinte.
Practic nu vad de ce te-ar refuza la interviu, mai ales ca tu ai cat de cat notiuni medicale.
Mai multe nu cunosc sa-ti spun, stiu cateva chestii de la cei cu care am mai schimbat doua-trei vorbe si faceau voluntariat, mai stiu si altele ca am o ruda medic dar acolo e altceva.

| a răspuns:

Sa nu raspunzi cu nu stiu, si sa arati ca iti dai interesul macar gandidu-te la care ar putea fi raspunsul pe care nu il stii.