| Dexionica01 a întrebat:

Heiiii TPU,

Revin iarasi(incaodata si din noi) cu o intrebare interesanta. Recent am fost in plimbare cu cineva drag pe malul oltului. Departandu-ne asa am ajuns in dreptul unei balti superbe cu nuferi(plina de pescari). Am revenit si cercetat locul si am aflat ca acolo se braconeaza in mod frecvent cu plase si ca efectiv rup nuferii pentru peste. Am ramas shocat.

Am doua intrebari:
1. Ce se poate face?
2. Nuferii nu sunt protejati prin lege?

Vreau raspunsuri concrete

Răspuns Câştigător
| 1cristian1990 a răspuns:

Buna intrebare! Poti suna chiar si la 112 daca fapta se intampla in fata ta si esti sigur ca incalca legea! Dar mai bine, NU, poti ajunge sa ai probleme, pana ajung politistii, branconieri poate pleaca si ramai de prost si dai declaratii si amenzi! Este serviciul de protectie a plantelor, dai un search pe google si ai sa gasesti, telefon, adresa! Sau sunt asociatii non-profit de voluntari care protejeaza natura si plantele!

3 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Din cate stiu, da sunt protejati prin lege, insa nu stiu exact ce ai putea face.
Ai putea incerca sa contactezi diversi reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului ori ai unor ONG-uri care se ocupa cu protectia mediului, precum Greenpeace pentru a-i informa de acest lucru.
Mai multe, nu stiu daca poti face.

| 1cristian1990 a răspuns:

Informezi autoritatiile competente!

| Dexionica01 explică (pentru 1cristian1990):

Si care sunt autoritatile competente? Asta voiam sa aflu.

| 1cristian1990 a răspuns (pentru Dexionica01):

Buna intrebare! Poti suna chiar si la 112 daca fapta se intampla in fata ta si esti sigur ca incalca legea! Dar mai bine, NU, poti ajunge sa ai probleme, pana ajung politistii, branconieri poate pleaca si ramai de prost si dai declaratii si amenzi! Este serviciul de protectie a plantelor, dai un search pe google si ai sa gasesti, telefon, adresa! Sau sunt asociatii non-profit de voluntari care protejeaza natura si plantele!