anonim_4396
| Anonim întreabă:

Tocmai ce-am terminat de făcut curăţenie în toată casa şi mi-am dat seama de un lucru: s-au adunat o groază de lucruri de care eu nu mai am nevoie. Cred că un sfert din câte am eu, sunt de dat. Şi m-am gândit la câţi oameni nevoiaşi sunt. Chiar ieri am văzut cum un bătrânel care dormea pe jos cu un săculeţ lângă el. Nu credeţi că dacă s-ar organiza ceva, fiecare român în parte să dea ce are de dat. Nu cred că e om care să nu aibă lucruri de care nu mai are nevoie. Să se pună apoi cumva pe categorii, gen: cărţi, bani, mâncare, îmbrăcăminte etc şi apoi să se împartă nevoiaşilor din ţară sau poate chiar şi de peste hotare, habar nu am. Ştiu că s-au mai făcut din acestea, însă erau prea superficiale, zic să se facă ceva bine pus la punct, la nivelul întregii Românii. Cine s-ar putea ocupa de asta? Aţi fi de acord?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Si eu am incercat sa fac cadouri la "nevoiasi", dar am avut surprize neplacute!

1. Am avut mobilierul de la o locuinta (camera de zi si de noapte) in stare foarte buna. Proprietarul a decedat si s-a vandut casa.
Am dat o serie de anunturi prin ziare si pe internet, ca acel mobilier se poate lua GRATUIT de cine are nevoie. Am dat si numar de telefon pentru contact.
Am primit doar 2 (doua) telefoane in timp de 4 saptamani. Unul a fost interesat doar daca-i duc mobilierul acasa. La ceilalti "nevoiasi" m-am dus personal, sa vad conditiile lor. Marea mea surpriza a fost cand in cocioaba care au stat vreo 8 persoane (de la copii mici pana la batrani), FIECARE din acesti "saraci" a avut telefonul lui "destept" (cu touch), Asta s-a intamplat acum cca 6-7 ani, cand inca au fost rare si scumpe.

2. In fiecare an, de Craciun, firma noastra distribuia elevilor din familii nevoiase calculatoarele mai depasite (pentru proiectare ACad si asemanatoare), dar care au fost foarte bine fuctionale pentru a invata la scoala (browsing, chiar si convorbiri prin camera web, vizionare filme etc.).
Anul trecut doi parinti au reclamat la directorul scolii ca, copii lor au primit doar niste vechituri de calculatoare, pe care nu se pot juca nici jocuri (ca GTA, CS etc.), iar telefoanele copiilor lor sunt mult mai performante".

Adica, tocmai celor rupti din c*r nu le-au placut cadourile, dar au avut bani de telefoane scumpe pentru prechindei... tongue

Ca norocul, majoritatea celor ajutate s-au stiut folosi cu folos de cadourile primite, atingandu-ne scopul. happy

| Jassmina a răspuns:

Se face deja asta, de foarte multi ani, pe la biserici, sau pe la casele de batrani, ori azile, ori chiar organizatii de voluntari.
Depinde de unde esti, poti intreba la biserica de langa casa, sau interesa de un camin de batrani, unde poti duce tot ce ai, dar sa fie curate si ingraijite.
Noi am dus toate lucrurile mamei si tatei, cele foarte bune evident, la caminul de batrani din oras si le-am dat de pomana.
Am platit la biserica si am facut parastasele, iar mancarea a fost citita si data de pomana tot oamenilor sarmani.

| CopilThembel a răspuns:

Iar ajuta foarte mult donând fiicare câte ceva.

| aumih16 a răspuns:

Mie nu mi se pare chiar asa greu! sa faci asta! mai ales ca trebuie! daca de exemplu stai cu parintii! ok! si numai ei sa faca treaba sau ceva! si tu ce sa stai! degeaba asa! nu merge! gandeste-te ca vei fi adult la un moment dat! nu poti sa stai asa degeaba toata viata! nefacand absolut nimic! sa stii!

| PumpkinDoll a răspuns:

Eu am un unchi caruia ii dau hainele pentru fetita lui si pentru baiat, s-o maritat cu o tiganca si saracii is vai de mama lor, ala micu' ii la casa de copii ca l-o prins militia la cersit.Nu stiu ce sa zic, sunt multi nevoiasi d'astia care nu prea ar merita