| briscanaurel a întrebat:

Acum câțiva ani am făcut o fosă septică în spatele casei (țin să menționez că stau într-o zonă de munte, și în spatele casei urmează o zonă de costiș.
Pereții laterali ai fosei sunt făcuți din piatră clădită iar deasupra am turnat ciment. Am sperat că lichidele se vor infiltra prin pereți, fiind făcuți din piatră, deoarece am racordat la țeava de la wc și țevile care duc apa uzată (chiuvetele și mașina de spălat). Cum este costiș acolo bănuiesc că din cauza gravitației acea apă uzată a format un mic canal prin care trece cu un debit de aproape jumătate de centimetru cub sub pământ. Acolo s-a format un fel de mlăștiniță. Problema este că mlaștina a ajuns și pe o porțiune de aproape 2 metri pătrați pe terenul unui consătean (aici trebuie să menționez că acel teren este folosit dar că pășune la vaci și are câțiva pomi fructiferi la margine pentru umbră). Acum omul face tărăboi că pe acea porțiune sunt 2 pruni și "trebuie să culeagă prunele din căcatul meu și că nici vaca nu paște acolo". Acum am rezolvat treabă cu dejecțiile momentan... Am săpat un șanț care duce acele fluide puțin mai departe de terenul lui.
De aici am nevoie de ajutorul vostru. Vreau câteva idei pentru a face să nu intre dejecțiile pe terenul lui și vreau să văd ce scrie în legislație pe tema asta... este ilegal să lași dejecțiile care nu sunt toxice pentru mediu (ba chiar din contră, care acționează ca fertilizator) să curgă pe o porțiune destul de mică de teren deținut de altcineva?

1 răspuns:
| Ironwin a răspuns:

Da, este ilegal si imoral in acelasi timp. Tu ai vrea dejectiile lui pe terenul tau?