|

Salutare tuturor.Cand ma uit peste campurile pline de verdeata ale Teleormanului si nu numai observ movile sau tumului.Atat de multe sunt si toate mi se par minunate, indiferent de marime.Multe dintre ele sunt neglijate,arate pana la micsorarea inaltimii lor,altele chiar distruse partial,unele mandre si infloritoare,neatinse si gata sa fie cercetate...dar de cine oameni buni,de cine? Adesea ma intreb si ma necajesc gandindu-ma ca aceste monumente arheologice,pline de istorie si vechime,morminte ale marilor capetenii Gumelnitene sau alti conducatori tribali,sunt lasate sa piara,sunt abandonate, lasate prada tractoarelor, sa fie arate si pierdute.Foarte trist....Trist.sadMulti habar nu au ce pot contine sub ele acele movile de pamant.Multi nu stiu ce sunt de fapt.De ce nu se face nimic in aceasta privinta? De ce nu exista interes pentru asa ceva, de ce se stinge incetul cu incetul istoria noastra? Vreau sa spun ca daca unora nu le pasa, mie imi pasa si vreau sa ma implic in asa ceva.Mai precis in descoperirea adevaratelor comori ce le salasluieste acest pamant sfant stramosesc.Cine ma intelege, as dori sa imi explice cum stau lucrurile!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Haide sa facem un grup de oameni pasionati de arheologie si sa inchiriem aparate de detectie, sau sa cumparam si sa scanam zone din Romania. Statul iti da o anumita suma din valoarea comorilor.

| explică (pentru Archangells):

Scuze de intarziere... apreciez foarte mult raspunsul tau.Nu am nevoie de niciun ban castigat in urma gasirii comorilor.As vrea si eu sa fiu unul din membrii acelui grup, vreau sa imi cunosc Tara, stramosii, sa cercetez, sa descopar si sa arat lumii intregi cine suntem noi de fapt.Intrebarea mea este:Cum gasim oamenii de care avem nevoie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, dar mie nu imi convine sa sap o saptamana si sa gasesc doar un chircit fara nici un inventar. Nu de alta, dar tot ce e de dedus se deduce din inventar, dintr-un schelet chircit nu ai ce deduce.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Potentialul arheologic din Ro nu este explorat nici 10%, din lipsa de fonduri, din cauza sabotajului ca sa nu ne cunoastem istoria. Mai bine sa stea acolo in liniste tumulii in asteptarea unor harlete mai patrioate. Ne cunosc mai bine istoria strainii si suntem laudati, am vazut la New York la un muzeu exponate de arheologie din pamantul romanesc. In prezent cautatori ilegali de comori in cardasie cu politicieni ( Nastase de ex ) au vandut in afara vestigii despre care nu vom afla niciodata ca sa faca ei bani ca nu le mai ajunge. Am vazut niste documentare bulgaresti cu tumuli morminte de regi traci, geti, gasite la ei in sudul Dunarii, si nu numai. Cauta pe Youtube Daniel Roxin daca esti pasionat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adreseaza-te sectiei de istorie/arheologie a muzeului judetean.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează