| IonelIonescu a întrebat:

Salut, cineva care a făcut sală, sau face și are cunoștințe mai mari decât mine, as vrea să știu dacă exercițiile de forță, adică cele in care faci cu o greutate atât de mare încât să nu depășești numărul de 5 repetări se aplică și în cazul calistenicii. M-am lăsat de sală, și as vrea sa mă bag pe calistenica, in general creșterea forței.

10 răspunsuri:
| Lupică27 a răspuns:

Sunt cele de baza, flotari, tractiuni si genuflexiuni, toate sunt de forta si cresc si masa musculara. Restul sunt de umplutura, ca te agati tu cu un elastic de nu stiu ce bara si te rastignesti ca Isus alea sunt prostii nu fac mare lucru.

| IonelIonescu explică (pentru Lupică27):

Mă refeream ca de exemplu să îmi pun o greutate mare pe spate, și să fac flotări cu ea, să nu fac mai mult de 5 flotări.

| Lupică27 a răspuns (pentru IonelIonescu):

Iti cumperi vesta de 10 kg si faci cu ea. Mi se pare ca gasesti si pe la 15-20 kg.

| Lupică27 a răspuns:

Si eu fac calistenics si acasa si la parcul de calistenice, esti din Pitesti?

| IonelIonescu explică (pentru Lupică27):

Nu bro, sunt din alt județ.

| Lupică27 a răspuns:

Ia fa tu flotari si tractiuni complete ca nu cred ca faci nici 3 tractiuni corecte.

| IonelIonescu explică (pentru Lupică27):

Du-te și citește iar întrebarea, am spus destul de clar că am făcut sală, deci nu mai vorbi in necunoștință de cauză, și te-ai cam enervat, ești supărat că nu sunt Pitești? Sau că nu ți-am spus de unde sunt?

| Lupică27 a răspuns (pentru IonelIonescu):

laughing Nu sunt suparat frate, ma refeream ca nu cred ca ai nevoie de vesta, si daca ai facut sala ce? sunt o groaza de steroidizati pe la sala care nu sunt in stare sa faca 3 tractiuni corecte.

| IonelIonescu explică (pentru Lupică27):

Când făceam sală aveam grija sa fac exercițiile cum trebuie(aveam 2 prieteni, cu unu făceam mereu sală, iar celălalt știa multe și ne învața pe amândoi), și nu foloseam substanțe sau mai știu eu ce.

| SkandallKamataru a răspuns:

Da poți sa iei vesta cu greutati, gasesti de 20kg, însă trebuie sa adaugi constant greutate ca te adaptezi.
Mai degrabă ți-aș recomanda un rucsac de munte/armata, foarte solid, cu volum mare si foarte rezistent.
Îți poți face greutăți din ciment, le înfășori in ceva si le bagi in rucsac, asa ai sa treci la 30-40kg si poți face linistit flotari sau tracțiuni cu el.

Iar legat de numarul repetarilor, tu oricum o sa cresti in forta si daca faci 5 si daca faci 30 reps.
Ideea e ca mai bine sa lucrezi cu un număr mai mare de repetari 10-14, pentru ca e greu fara echipament sa ai greutate suficientă, + ca sunt exercitii compuse.

Scopul tau ar trebui sa fie repetarile corecte dpdv mecanic, tinute sub tensiune suficient timp.
De exemplu concentrice explozive unde te focusezi pe contracție, iar excentricele de 2-3 secunde, duse pana la epuizare totală, urmate de dropset cu greutăți mai mici tot duse la epuizare totala.
Iti garantez ca cu 2-3 seturi per exercitiu in ritmul asta o sa ai niște antrenamente de 10 ori mai calitative, dar si de 10 ori mai grele.
Scopul tau nu ar trebui sa fie sa muți greutatea din punctul A in punctul B si ATAT, ca asa te accidentezi. Tu trebuie sa ai o forma si sa le faci cum trebuie.
De-asta iti sugerez sa faci cu greutatea care-ți permite peste 8 reps, cu pauze suficiente.

Faci de ex un set de tractiuni, iei pauza 4-6 min, pana te recuperezi complet, nu trebuie sa intri in următorul set gafaind sau cu 140de pulsuri.