TPU Blog

Dupa cum probabil ati observat, au aparut cateva schimbari semnificative pe TPU.

Tinand cont de doleantele utilizatorilor, dar si din ratiuni de eficienta, am schimbat urmatoarele:

1) Ceea ce inainte trebuia aprobat de noi sau de moderatori, apare acum direct pe site, vizibil numai pentru utilizatorii logati si pentru autorul postarii.  Pentru a deveni vizibile pentru toata lumea, postarile trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • o intrebare trebuie sa fie vizualizata de 20 utilizatori logati sau sa fie aprobata de 3 moderatori. Atunci, ea va deveni vizibila tuturor celor care intra pe site.
  • un raspuns va fi vizibil pentru  toata lumea fie daca intrebarea pentru care a fost postat este vizualizata de 20 de utilizatori, fie daca el este aprobat de 3 moderatori.

Ceea ce aparea pe site fara a trebui aprobat va aparea la fel si de acum inainte.

2) Voi decideti ce ramane pe site si ce dispare. Pentru a “democratiza” mai mult ceea ce se intampla in comunitatea noastra si a voastra, am modificat sistemul de raportari astfel:

  • postarile vizibile doar celor logati pot fi respinse la o raportare, efectuata de un utilizator care are 5000 de puncte, sau de mai multi utilizatori, ale caror punctaje insumeaza 5.000 de puncte.
  • postarile vizibile tuturor necesita de doua ori mai multe raportari pentru a fi respinse: 2 raportari efectuate de doi utilizatori care sa aiba fiecare cate 5.000 de puncte, sau mai multe raportari efectuate de utilizatori care sa insumeze 10.000 de puncte.
  • daca o postare este respinsa de un moderator, aceasta respingere va fi suficienta si postarea nu va mai aparea pe site.

Atentie! Administratorii site-ului verifica aceste raportari si respingeri si vor reaproba orice postare care a fost respinsa nejustificat sau raportata abuziv. Cine insumeaza 10 raportari abuzive/injuste va pierde dreptul de a raporta. Cu alte cuvinte, ii vom penaliza pe cei care raporteaza postari pe criterii subiective (“nu te suport, asa ca iti voi raporta postarea“), fiindca un astfel de comportament este abuziv si denota lipsa de respect  fata de ceilalti utilizatori.

Va invit sa cititi rubrica de intrebari frecvente, am descris acolo in detaliu cum functioneaza totul pe acest site, definind inclusiv ce nu acceptam ca si continut postat pe site si ce nu permitem din punctul de vedere al comportamentului utilizatorilor.

Orice nelamurire sau nemultumire aveti in privinta modificarilor, va rog sa ni le aduceti la cunostinta printr-un comentariu la aceasta postare.

PS – as vrea sa le multumesc din nou tuturor celor care au folosit si folosesc functia de raportare, voi sunteti cei care ne ajuta sa mentinem site-ul curat si cu un climat placut! Aceste modificari isi propun sa va acorde mai mult “credit” fiindca voi determinati, in primul rand, calitatea acestei comunitati.

Cu respect si cu mult drag,

Raluca & echipa TPU.ro

41 thoughts on “Un TPU ceva mai altfel:)

  1. Multumim ca ne’ai adus la cunostinta :-* .
    Stima

    @Badhouse-I-die-with-you.silvia.baaaa , dupa parerea mea acest sistem este mult mai bun pentru ca vom putea raporta mult mai usor nedreptatile , sa le zic asa , si vom avea un site mult mai armonios . E frumos sa vezi cand ceva creste , se dezvolta si ajunge la un nivel demn sa spui ” Felicitari !” .

  2. @Silvia – cand ai venit tu pe site erau mult mai putin utilizatori, iar moderarea de catre mine decurgea mult mai rapid. De asemenea, era mult mai usor de gestionat orice problema sau conflict.
    totusi, in ce sens este mai rau acum, ca am facut aceste modificari? mi-ar fi utile opinii argumentate, acestea ne ajuta sa facem site-ul cat mai pe placul tuturor si mai usor de utilizat.

    Multumesc tuturor pentru feedback!

  3. Multumim pentru explicatii. Sincer cred ca vor fi suficiente nemultumiri, pentru ca sunt multi cei care nu accepta o critica sau o parere ce nu corespunde cu a lor si deci vor fi multe raportari subiective. O sa fie deranjant pentru cei care dau un raspuns corect si poate si cu argumente si vede ca de la o raportare subiectiva dispare.
    Stiu ca se va rezolva prin acele penalizari, dar la inceput cred ca trebuie sa avem nervii tari.
    Imi doresc sa ma insel si sa fiu eu prea pesimista.Dar cum se zice ” tot raul spre bine” nu ne ramane decat sa vedem ce o sa fie.

  4. Felicitari ! Orice schimbare este binevenita daca este espre binele tuturor.Sa fim cu totii mai intelepti si priceputi pentru a putea da raspunsuri folositoare.Va doresc tuturor o primavara fericita !

  5. Cred ca au fost necesare aceste schimbari,intrucat numarul userilor a crescut,sunt foarte multi elevi si trebuie sa-i protejam cumva. Apoi,atmosfera ajunsese foarte incarcata…orgolii,ranchiune,razbunari. Cred ca vor continua,dar avand posibilitatea de a stopa aceste fenomene,poate site-ul se va curata devenind decent si placut. Important este sa nu uitam scopul acestui site.
    Va doresc tuturor o primavara cu multa voie buna.

  6. Cu raportatul fara motiv,si daca faci asta(de un numar de ori) de zece ori,e cinstit sa numai poata sa mai raporteze niciodata.

  7. Stiu ca cer ceva aproape imposibil, dar am putea fi cumva avertizati daca facem exces de raportari? Eu raportez de exemplu cam toate temele pe care le prind, dar si intrebari stupide, de genul: ultimul raspuns capata fundita. Fac vreun exces? Si daca da, as putea afla inainte sa imi pierd calitatea de moderator?

    1. @Brigaela – Calitatea de moderator nu se pierde decat in functie de ce se aproba. De asemenea, moderatorii nu sunt dezactivati automat, ci manual, de catre mine.
      In privinta raportarilor si inlaturarii dreptului de a raporta lucrurile stau altfel: pornind de la faptul ca unele postari pot fi stupide pentru unii, dar importante pentru autorii lor, am decis sa nu sanctionam raportarile care nu au in spate intentii rele. De exemplu, daca cineva raporteaza o intrebare de tipul: “Oare pot fi gravida? Am facut x pe data de y “, iar intrebarea se reaproba, cel care a raportat-o nu va fi sanctionat.
      Sanctiuni se aplica doar pentru raportarile abuzive si prin asta ma refer la acei utilizatori care raporteaza un enunt (ok din toate punctele de vedere) doar pentru ca nu sunt de acord cu un punct de vedere exprimat in acel enunt sau doar pentru ca au o problema personala cu autorul enuntului.

      Pana acum nu a fost cazul sa penalizez decat 4-5 raportari. Iar raportarea postarilor de care zici tu nu este niciun abuz, sub nicio forma 🙂 .

  8. eu unu nbu cred ca o sa fac treaba asta , cu toate ca am punctele alea , pentru ca nu mi se pare corect . la un moment dat si eu am avut o intrebare ce a fost moderata in mod abuziv , doar pentru ca “cineva” o considera rasista , ceea ce din spusele celorlalti , ca sa fiu subiectiv , nu era … asa ca sincer nu o sa ma apuc sa fac dupa capul meu astea pentru ca poate ma prinde saracu user cu capsa pusa si ii “moderez” o intrebare buna , dar pe care eu nu am inteles-o bine .

    1. @Alexdop – Despre ce era vorba in intrebare? Daca era intr-adevar rasista, este posibil sa ti-o fi respins-o eu. Orice contravine drepturilor omului sau Constitutiei va fi sters fara discutie.

  9. Brigaela are dreptate: si mie mi se intampla sa raportez la greu cate un user care-si face lobby, sau postarile agramate. Cam care ar fi limita?
    Si inca ceva! Chiar nu se poate face ceva cu logarea?
    Desi ma loghez NUMAI de acasa, desi bifez casuta cu “tine-ma logat”, ma trezesc delogata de 10 ori pe zi. Si asta, in conditiile in care tin site-ul in bara catva timp ca sa lucrez la altceva.

  10. Modificarile sunt bune si necesare, insa de cand a aparut si necesitatea logarii zilnice, nu fnctioneaza chiar daca soliciti sa fii logat toata ziua. Mi s-a intamplat sa ma loghez si cat timp am urmarit un film despre soviete si hitlerism, cca 85 minute, logarea mi s-a terminat si dand raspuns apoi a o intrebare, raspunsul meu a aparut anonim deci, logarea mi-a fost anulata din oficiu.
    O alta problema fiind si eu moderator, m-am confruntat acum 2 zile cu o problema, in loc sa moderez dupa ce am urmarit o pagina intreaga de intrebari, se cere moderarea separata a fiecarui raspuns, lucru ce-ti ia prea mult timp si atunci vor fi multi moderatori care vor renunta pentru ca nu vor mai avea timp atat de mult la dispozitie pentru acest gen de activitate.
    Cand am respins unele intrebari, mi s-a cerut motivul, apare o rubrica ca ar exista o lista de motive insa aceasta nu se deschide, asa ca eu am scris motivele pentru care am respins intrebarea.
    Fara suparare dar sunt multi care nu mai au rabdare sa astepte si pun aceiasi intrebare de mai multe ori, altii intreaba lucruri fara rost, ori care incita la rele si cred ca intrebarile respinse ale aceluiasi user ar trebui sa fie vazute de Administratori si sa le fie anulat contul pentru ca nu au ce cauta printre noi.
    Doresc tuturor succes si multa sanatate.

  11. In afara de faptul ca trebuie sa ma loghez de cateva ori pe zi, in pagina de moderare a raspunsurilor nu se misca nimic. Adica bifez un raspuns, dau click “modereaza” si… ma trezesc in pagina de moderare intrebari, dincolo nefiind nimic schimbat – raspunsul bifat e tot acolo! si dupa cateva incercari esuate, mi-am dat seama ca va ramane in continuare acolo, cu toate insistentele mele de a-l trimite pe site.

  12. Adaug celor spuse de Mariana si Dara ca la multe intrebari nu apare ca s-a raspuns,chiar daca au peste 10-20 raspunsuri.
    Am dat astazi peste vreo 50 de astfel de intrebari.

  13. buna seara
    am vazut ca doriti sustinerea blogerilor si chiar aveti si optiunea pt download widget iar eu as vrea sa stiu ce face siteul dumneavoastra pentru acei blogeri care aleg sa va promoveze
    multumesc

  14. si uite asa o sa ajungem sa raspundem prin da sau nu , de ce nu scoateti voturile stupid si inteligent ? ar trebui sa ramina satisfacator sau nesatisfacator ! sau va este jena ca nu mai sunteti catalogati inteligenti ? mai bine fiti inteligenti in realitate ,eu ma comport cum vreu pe net nu aveti voi de unde stii cum sunt in realitate

  15. “Felicitari” pentru plagiatul Yahoo answers ! Acest site e varianta romaneasca
    Foarte originala Ideea !!

  16. @foiaeverdesolzidepesteuiteprostucumciteste – te sfatuiesc sa citesti cateva carti de marketing pentru a intelege ce e cu produsele si concurenta lor. De asemenea, mai cauta odata in dictionar definitia verbului “a plagia”.
    Inainte sa faci astfel de afirmatii agresive fara rost, gandeste-te ca daca ar fi existat un Yahoo Answers in romana, TPU.ro probabil ca nu ar fi luat fiinta.

  17. @Nicu – de ce sa raspundem prin da sau nu? Astfel de raspunsuri, inclusiv cele de tipul “nu stiu”, sunt primele care “zboara” de pe site!
    Cat despre comportamentul pe net, legea spune ca esti responsabil si de acesta.

  18. @Girl – de ce a devenit mai stupid? la ce te referi? la site in sine? la continut? la utilizatori? Niste detalii ar fi de folos.

  19. @Tavi – acel widget se refera la suport pro bono si lipsit de orice obligatii din partea oricarei parti.
    Esti liber sa-ti pui un link catre blogul tau in pagina de profil.

  20. Raluca.Tpu…sincer pentru cei care intra din an in paste e tot la fel…
    De mult nu mai e un site serios, cam din perioada de cand nu mai e activ utilizatorul @Ana.

    Acum e doar un alt site comercial, care sincer atunci cand pui o intrebare serioasa, nu se gaseste decat raspunsuri aberante si nelalocul lor.

    Forumul Softpedia va da lectii. Tpu un site plin de copii cu prea mult timp liber.

  21. @Tudor, “softpedia”-i un site supravegheat de o majoritate de moderatori ingraditi mental, incapabili sa ofere altceva decat critici si warn-uri nejustificate pe baza unui regulament pe care nici nu-l cunosc. Tocmai am avut un conflict cu un copil moderator, cu atatia neuroni cat sa-i numar pe un deget, care abuzeaza constant de warn-uri in defavoarea inocentei noilor veniti care nu cunosc bine regulamentul, si pe care sare cu warn-ul de parca l-ar imbogati gestul. Pacat de munca adminilor, care-s de treaba. TPU este inca un site tanar, care invata din mers, condus de o echipa tanara, pe care o apreciez. 😛 Cat despre epoca Ana, fii serios ! Oi fi tu poate senil, dar eu imi amintesc ca ieri ce conflicte au dat nastere unui set de masuri care au imbunatatit sistemul, sistem care este constant imbunatatit, si-ai fi observat si tu aceste optimizari daca n-ai fi atat de absurd. Singura perioada de glorie, a fost decembrie-martie 2008-2009. Eu parca asa-mi amintesc. Imi plac masurile luate, desi e cam obositor uneori sa urmaresc enunturile printre toate casetele alea de texte: raporteaza, caracter irelevant… Numai bine in continuare va urez, echipa TPU ! Succese ! 🙂

  22. Otonis pe tine cine te-a pus de comentator?
    Te cheama Raluca?
    Astept parerea ei nu a ta.

    P.S- Ce ai vrut sa spui: “Numai bine in continuare va urez, echipa TPU ! Succese !”
    Sa inteleg ca tu faci parte din echipa Tpu la fel ca cei cateva 10000 de oamenii sau organizezi tu acest site?
    P.SS- nu te baga in seama.

  23. Esti copil, Tudor ! Nu stii sa te exprimi inteligibil. Si-n fond, e propus opiniei publice fiecare aspect al acestei pagini, in opinia mea cel putin, fiind totusi subiectul imbunatatirii sistemului. Echipei fondatoare TPU le-am dorit mereu succes, tocmai de aceea le-am urat in continuare, si nu ptr. c’as avea ceva de castigat, ci ptr. eforturile lor care au dus la un loc virtual promitator. Si ce parere ti-ar putea oferi adminul, alta decat drum bun unde-ti e mai bine ?! Nu-i vina nimanui ca-n lipsa muzei tale te-ai trezit din vraja iubirii, si oroarea acestui loc pueril te-a delogat. Si nu te mai loga de-ai gasit alta muza pe “softpedia” de-i lauzi (cand iubesti, totul pare mai frumos) ca Ana nu cred ca se mai intoarce in acest loc plin de copii, ca noi doi. Hai, bafta Tudor, si nu ma mai bag in seama, ca irit, si tin prea mult la prietenia noastra ! 🙂
    p.s- By the way,
    p.ss- ?!?!?!?! 🙂 Taree !

  24. @Ardnaxur – raportarile despre care vorbiti voi sunt perfect justificate, in niciun caz nu vor fi considerate abuzive.

    cat despre logare, noi am tot lucrat la site si, din cate am verificat eu, acum totul merge asa cum trebuie. Daca mai ai vreo problema cu logarea, te rog sa imi spui.

  25. @Mariana: dupa cum ii spuneam si Ruxandrei mai sus, te rog sa imi spui daca mai sunt probleme cu logarea. Daca da, te rog sa detaliezi (cand se intampla, ce se afiseaza etc, pentru a-i “da de cap”).

    Cat despre moderare:
    – s-a rezolvat problema cu afisarea motivelor de raportare
    – moderarea enunturilor unul cate unul s-a decis pentru ca, astfel, se acorda mai mare atentie fiecarui enunt in parte. Practic, ne intereseaza mai mult calitatea decat cantitatea.
    Fiecare este liber sa modereze cat doreste si cat poate, iar noi va suntem recunoscatori pentru ca o faceti, insa nu e nimeni obligat sa faca asta.

  26. @Dara – spune-mi, te rog, s-a rezolvat? Ziceam si mai sus ca, intre timp, am mai lucrat la site si ca din cat am verificat eu, nu mai exista aceste probleme.

  27. @Gabrielă – daca raspunsurile postate sunt “in asteptare”, tu fiind logata le vei vedea pe site, insa la numarl de raspunsuri afisat se va vedea numarul de raspunsuri aprobate din pagina. Daca toate sunt in asteptare, numarul afisat este “0”.

    va trebui sa gasim o metoda pentru a rezolva acest aspect, multumesc de sesizare.

  28. Salut! Am o mare problema cu site-lui http://www.tpu.ro. Nu e corect si nu e normal sa nu poti sa stergi contului, intrebarile si raspunsurile. Am trimis un mesaj spre echipa TPU ca vreau sa stiu daca pot sa sterg contul meu, intrebarile mele si raspunsurile mele si nu mi-au raspuns. In mod normal trebuie sa exista optiunea asta. Au dreptate ca unii zic ca e echipa TPU e comunista. Jos “echipa” TPU! N-am nimic impotriva cu utilizatorii acestui site. Hai sa fim civilizati! Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.