TPU Blog

Ziua de ieri a marcat cel mai mare protest online din istorie impotriva a doua legi de cenzura pe internet, SOPA & PIPA.

SOPA – Stop Online Piracy Act (Legea Opriti Pirateria Online) si PIPA – Protect IP Act (Legea pentru Protecţia IP-ului) sunt doua proiecte prin care s-ar dori stoparea pirateriei online. Printre altele, ele prevad urmatoarele aspecte:
– modificarea DNS-urilor serverelor furnizorilor de internet astfel incat sa nu permita propagarea domeniilor de internet din tarile care gazduiesc copii ilegale ale fisierelor video, muzicale sau foto.
– motoarele de cautare precum Google vor fi obligate sa modifice rezultatele cautarilor astfel incat sa fie excluse site-urile care gazduiesc fisiere piratate.
– Paypal si toti ceilalti peratori de plati online vor fi obligati sa inchida conturile site-urilor care gazduiesc materiale copiate ilegal.
– serverele de publicitate vor fi obligate sa refuze orice reclama catre site-urile care pirateaza materiale.
In ce priveste proiectele, noi consideram ca internetul trebuie sa fie un mediu liber, in sensul ca trebuie sa primeze intotdeauna prezumtia de nevinovatie atat in privinta utilizatorilor, cat si a companiilor care ofera servicii prin intermediul internetului.

Totusi, trebuie sa se aiba in vedere si respectarea drepturilor la proprietate intelectuala asa cum sunt ele reglementate prin Conventia de la Berna si tratatele ulterioare. Respectivele atingeri aduse acestor drepturi trebuie sa fie decise de catre o instanta judecatoreasca, nu de catre o organizatie privata sau afiliata unui anume domeniu.

Ca atare, noi suntem alaturi de toate organizatiile care au protestat impotriva SOPA & PIPA pentru ca reprezinta o piedica in calea dezvoltarii internetului si a societatii, in genere.

Poza e de aici

Alexandra – TPU

289 thoughts on “Stop SOPA & PIPA

  1. Numai securistii,perversii si ciudatii sunt curiosi sa vada pe unde am hoinarit eu pe net..Stop Sopa!Stop Pipa..Stop Acta..Jos Basescu pana la urma..ca ma apucara dracii..mamaa,m-a luat de jos..

  2. Pipa , Sopa , Acta …. cele mai mari tampenii de care am auzit de 19 ani de zile … astea sunt deci Domnule Presedinte fa o “minune” sa numai fii “haituit” de supusii tai si scapa-ne de aceste mizerabile legi !

  3. asa este! ar trebui sa putem sa scriem/facem tot ce vrem noi pe internet! sustin acest lucru si nu ma voi opriiiiiiii!

  4. Stop acestor porcarii, dar daca cumva vor fi in functiune ar fi bine sa nu dai nici un bat la internet si pe produsele lor, ce cred ca daca o stopeaza (pirateria) o sa cumparam totul cum mo***i lor sa cumperi totul cu bani cand mama ca educatoare are 1200 de lei ????!!! CUM MA CUM, cum sa imi permit sa imi cumpar un joc de ex care costa 3 milioane cum ca nici de chirie nu avem bani!!!

  5. Internetul este una dintre cele mai mari placeri ale lumii moderne.Este ceva complet prostesc sa se puna in vigoare aceste legi.Recomand guvernului sa isi gaseasca ceva de facut care sa ajute lumea nu sa starneasca certuri si proteste.

  6. Si ce daca Americani sunt inaintea noastra cu orice, macar avem calitatile noastre si calitatea noastra e sustinerea si libertatea! Daca nici pe asta nu o avem s-a dus totul! La revedere ACTA!

  7. Pa ACTA,nimeni nu vrea sa fie controlat pe internet,destul ni se controleaza viata zi de zi,macar pe internet mai lasati-ne;)

  8. La ce nivel era cultura IT in Romania daca nu era “pirateria” ?
    Cati ar fi avut habar de IT daca totul era platit si urmarit ?
    Ce s-ar fi ales si unde ar fi ramas fabricile de calculatoare, de echipamente IT, precum si companiile de software, daca nu puteai sa inveti macar liber pe calea Internetului?

    Intrebarile acestea ar trebui sa si le puna mai marii de la ACTA ..etc care vor sa ne ia libertatea de a studia.

  9. acta al inceput cazuse,dupa sopa si pipa,acum iar a venit ACTA peste noi nu cred ca va rezista!va cadea la fel de repede ca prima data!!!nu ne fura ei internetul

  10. sor3n are dreptate…fara libertatea de a studia noi am fi foarte “retrasi” nu ma refer ca nu am sti sa facem nimic dar fara aceasta libertate noi nu am fi avansat atat, nu am fi facut atatea descoperiri in acesti ani.

    ACTA vrea intr-un fel sa protejeze drepturile de autor…legi pt asa ceva exista deja..eu nu cred ca acesta este scopul lor,socpul lor e sa soata bani dupa urma noastra cumparandule muzica si platind pt a afla ceva informati.

  11. Unde nu e libertate de exprimare și cunoaștere,sunt impuse legi de cenzura pentru un pretext ipocrit,adevăratul motiv e control și supunere totala.
    Cum în S.U.A,de la oameni de rand,artiști mijloci și mici,companii pe net,chiar și președintele era împotriva SOPA și PIPA.Astfel cele doua legi au căzut,deci dacă toți ar fi împotriva ACTA,atunci ACTA va cădea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.