| Silvia_6179 a întrebat:

La munca lucrez foarte mult cu mouse-ul, de ce oare imi amorteste mana si mi se raceste pe el?

Răspuns Câştigător
| cristianul a răspuns:

Incearca sa lucrezi mai mult din taste, daca poti. Daca ai laptop, scoate mouse-ul si lucreaza cu touchpadul.

7 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Posibil, exact cum spune andreeaz sa fie din cauza nemiscarii si a faptului ca mana sta tensionata pe mouse. Poate sa fie si din cauza proastei circulatii, dar asta s-ar intampla la amandoua mainile, nu doar la una. Vezi ca se pare ca sunt anumite boli profesionale care apar de la folosirea indelungata a tastaturii si a mouse-ului.
Timpul petrecut în faţa ecranului, scriind, poate duce la boli serioase ale articulaţiilor sau încheieturilor, ba chiar şi la afecţiuni de stomac!
Bolile nu apar instantaneu!
Denumirile sunt complicate: sinovitele, tenosinovitele, bursitele, epicondilitele, artrozele cronice şi periatritele sunt cele mai întâlnite boli musculoscheletale cu care au fost diagnosticaţi pacienţii români. Realitatea e că acestea reprezintă o mare propoţie din totalul de boli profesionale care determină handicap la adulţi. Deşi în România astfel de afecţiuni nu au o pondere extrem de mare, în Statele Unite ele sunt principala cauză a incapacităţii de muncă, pierderile suferite de pe urma lor fiind de 1, 3% din produsul intern brut.
De vină pentru apariţia acestor boli este suprasolicitarea corpului la locul de muncă, stresul care provoacă leziuni la nivelul muşchilor, tendoanelor, ligamentelor, nervilor periferici, cartilajelor, oaselor sau vaselor de sânge, precum şi poziţiile incorecte îndelungate în timpul utilizării uneltelor de scris.
Sindromul de tunel carpian este o afecţiune care poate determina un handicap permanent dacă nu este descoperit şi tratat la timp. Primele simptome, care ar trebui să fie şi motivul unei vizite la medic, sunt senzaţiile de arsură, amorţeala şi încleştarea primelor două sau trei degete. De cele mai multe ori, acestea creează neplăceri pe parcursul nopţii sau în efectuarea unor sarcini uşoare, precum legatul pantofilor. Pentru a preveni acest tip de boală, muşchii mâinii trebuie antrenaţi în vederea unei toleranţe sporite la mişcări repetitive.
Boala de vibraţii se manifestă prin dureri musculare şi articulare la nivelul tuturor degetelor, iar sindromul Raynaud constă în schimbarea culorii degetelor la fluctuaţiile de temperatură. într-o primă etapă, degetele se albesc şi se răcesc, apoi capilarele se îngustează, oxigenul scade la nivelul părţii slab irigate şi aşa aparea amorţeala.

| devine a răspuns:

intrucat mana pe mouse sta in extensie, arterele si nervii din canalul carpian (cel de la incheietura mainii) sunt presate. din acest motiv amorteste mana si se raceste. incearca sa folosesti si tasta "Tab" in loc sa tot click-ai pe mouse si mai fa din cand in cand miscari ale incheieturii pentru a decontracta muschii si a lasa sangele sa circule prin incheietura. daca ai dureri al incheietura, iti recomand un antiinflamator usor (ceva cu Ibuprofen) sau unul mai puternic, Flamexin (Sau unguent Ketonal/Diclofenac).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta probabil tine de circulatia periferica proasta. Mai roteste incheietura si misca mana din cand in cand!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cat timp nu folosesti mouse-ul, tine mana in alta pozitie sau misc-o!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil il tii prea mult sau nu il tii bine in mana.

| leahlusch a răspuns:

Pe langa urmarea sfaturilor de mai sus iti mai recomand sa cumperi / soliciti un mouse ergonomic, nu va pune atata presiune pe incheietura si iti va fi mai usor sa lucrezi.